Carolina Gynnings viktiga påminnelse om mammakroppen. Foto: Hannah Hedin/Instagram

Carolina Gynning om kroppen efter tre barn: “Känner mig hel”

Trebarnmamman Carolina Gynning hyllar sin kropp efter tre graviditeter. ”Nu ska jag träna för att bli stark och njuta av all sorts mat, no more stupid diets or negative thought about my curves!”, skriver hon i inlägget som du här kan läsa i sin helhet. 

I helgen, den 18 december, lade Carolina Gynning, 42, ut ett inlägg på Instagram som berörde många, inte minst oss på mama-redaktionen. 

Den nakna bilden på henne själv och dottern Vilda, 6 månader (som hon fått tillsammans med Viktor Philipson) har ett starkt budskap vi tror att många mammor känner igen sig i. 

”Det tog mig tre graviditeter att älska min kropp igen. Tre gånger skulle min kropp växa, bära och föda och nu är jag tillfreds,” inleder Carolina Gynning inlägget, som i skrivande stund har 67 799 likes och 3 200 kommentarer.

”Jag vet att jag drömde om att komma tillbaka till min vältränade kropp när jag var som mest höggravid! När jag knappt kunde resa mig upp för att ryggen gjorde så ont. Men nu när jag bär Vilda i mina armar har stressen lagt sig. Jag är tillfreds.” 

Carolina Gynning har kämpat med skevt kroppsideal hela sitt liv

Konstnären, modellen och TV-profilen skriver vidare att hon har kämpat med ett skevt kroppsideal i hela sitt liv. Bantningstips från tidningar och yrket som fotomodell gjorde att hon alltid försökte banta.

Efter sina två tidigare graviditeter (med Alicia, 8 och Adele, 7, som hon har tillsammans med ex-pojkvännen Alexander Lydecker) har hon tränat hårt och hoppat över måltider för att bli densamma som innan. 

”Tills nu efter barn nummer tre. Nu känner jag mig hel. Tack Vilda min lilla läkande unge för den lärdomen. Utan dig hade jag fortfarande plågat mig själv. Nu ska jag träna för att bli stark och njuta av all sorts mat, no more stupid diets or negative thought about my curves! Happy x mas”. 

Många kända röster skickar hjärtan och peppande kommentarer på Carolinas Instagram.

Journalisten Nina Campioni skriver: ”Fy fan vad bra att du skriver om det här! Heja dig - vi är många som känner igen oss” Och artisten och tv-personligheten Pernilla Wahlgren skriver: ”Words! Kloka, fina, starka, vackra du!!”

Här är inlägget i sin helhet: 

https://www.instagram.com/p/CXnrNhcsddx/

LÄS ÄVEN: Gynning och Berg: ”Det är fantastiskt att få barn nu när vi är lite äldre”
LÄS ÄVEN:
Lisa Miskovsky: ”Det har varit en balansgång mellan karriär och mammaroll”