Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Carolina Gynning har haft en intensiv period sedan dottern Vilda föddes i juni.
Carolina Gynning har haft en intensiv period sedan dottern Vilda föddes i juni.
Carolina Gynning har haft en intensiv period sedan dottern Vilda föddes i juni.
Carolina Gynning har haft en intensiv period sedan dottern Vilda föddes i juni. Foto: Instagram/Hannah Hedin

Carolina Gynning om första månaderna med Vilda: ”Jag är helt slut”

Sommaren har varit stressig för Carolina Gynning. Men där livet med efterlängtade dottern Vilda verkar rulla på bra, har Gynning haft svårare att komma tillrätta med familjens andra utökningar; ankorna Leif och Billy.

I juni fick Carolina Gynning sitt tredje barn och det första tillsammans med pojkvännen Viktor Philipson. När Carina Berg i podden ”Gynning & Berg – hittar sig själva” frågar hur livet som trebarnsmamma är, svarar Gynning:

– Stressigt!

Men det visar sig att stressen inte direkt har något med de tre barnen att göra. Gynning har i stället haft fullt upp med att rusa mellan olika skönhetsbehandlingar och, som Carina Berg påpekar, faktiskt hunnit med att göra ”influencerbryn”. 

– Den här fåfängan, det är det som är ett heltidsjobb. Dina barn har inget med stressen att göra. Utan det som är stressigt, det är att hinna köra själva grovrengöringen? konstaterar Carina.

Carolina med särbon Viktor ”Nishti” Philipson som hon har dottern Vilda med. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Ankorna Leif och Billy har flyttat in 

Men det är inte bara det, förklarar Carolina. I somras fick familjen förutom en liten dotter, även ett gäng nya djur till hemmet på Ekerö, utanför Stockholm.

– Jag har ju då en man som älskar djur. Det är stressigt. För två dagar innan jag skulle föda barn så ringde Aje Philipson, ”Nishtis” pappa, och sa att han hade råkat köpa sju ankor till sitt lantställe, berättar Carolina i podden och fortsätter:

– Han hade tagit i när han hade köpt sju, och ber då sin son att så snabbt som möjligt komma och ta två. Då säger inte Viktor så här ”Carolina ligger med värkar och ska snart föda”, utan han säger så: ”Jättebra idé, jag kommer och hämtar dem”. Leif och Billy fick de heta och de var så jävla jobbiga. 

Carolina Gynning

Ålder: 42

Familj: Tillsammans med Viktor Philipson, 35, barnen Alicia, 9, och Adele, 7, (från ett tidigare förhållande), Vilda, född i juni 2021.

Bor: Ekerö utanför Stockholm

Gör: Konstnär, program­ledare, har podden ”Gynning & Berg – hittar sig själva”

Till Carolinas stora förtret har de nya ankorna inte skött sig hemma på tomten.

– Jag har ju lagt skiffer, dyrt som fan, runt hela poolen. Vad tror du Leif och Billy har gjort hela sommaren? 

– De har använt skiffret som toalett? gissar Carina Berg.

– Toalett. Det är inte konstigt att jag inte kommer ihåg de här två månaderna min dotter är, för det enda jag har gjort är att gått och spolat Leif och Billys bajs. Jag är ju helt slut. Alltså jag är helt slut, säger Carolina Gynning.

”De första fem åren är bara dimma för mig”

Caroline har döttrarna Alicia, 9, och Adele, 7, från ett tidigare förhållande. I en intervju med mama i våras berättade hon att det var hon som propsade på att ha två barn tätt och att hon fick ta mycket ansvar under småbarnsåren, då flickornas pappa jobbade mycket.

– Jag fick ju mina barn väldigt tätt och de första fem åren är bara dimma för mig. Jag sov ingenting och bad aldrig om hjälp, när jag egentligen höll på att gå in i väggen. Jag kunde inte ens duscha på två år för att jag hade en tvååring och en ettåring. Så jag tror att för min del så kommer det att bli mycket lättare den här gången, sa Carolina Gynning då.