”Jag var så jävla knäckt. Man blir ledsen och det går ut över allting – den här hetsen att man inte blir gravid”, säger Carolina Gynning i sin podd. Foto: Henrik Montgomery/TT NYHETSBYRÅN

Carolina Gynning om missfallet och den långa gravidkampen

Carolina Gynning väntar sitt första gemensamma barn med pojkvännen Viktor Philipson. I ”Gynning & Berg – hittar sig själva” berättar konstnären om den långa gravidkampen - och missfallet kort före den här graviditeten.

Hon hade passerat 40-strecket – han åtta år yngre. Det tog inte lång tid efter att de träffats som Carolina Gynning, 42, tog upp barnfrågan med pojkvännen Viktor Philipson, 34. 

– Precis när jag träffade Viktor så pratade jag väldigt mycket om att jag ville bli med barn, han är ju åtta år yngre och har inga barn själv. Självklart kände man då en jäkla stress. Ska vi vara ihop i fem, tio år, och sen säger han att han vill ha barn - då är jag för gammal, berättar hon i senaste avsnittet av podden ”Gynning & Berg – hittar sig själva”.

Med sina två tidigare barn har Carolina blivit gravid nästan direkt. 

– Då tänker man att när man har sex 7 000 gånger om dan borde man bli gravid ännu lättare...

Viktor och Carolina bestämde sig tidigt för de ville ha ett gemensamt barn. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Carolina Gynning blev gravid efter 1,5 år

Men den här gången var det annorlunda. Månad för månad visade graviditetstesten negativt - gravidkampen gjorde henne helt knäckt, berättar Carolina Gynning. Efter mer än 1,5 år kom så plötsligt det där efterlängtade plusset på stickan. 

– Jag blev jätteglad – och får missfall... Efter 1,5 år när jag har kämpat så mycket. 

Samtidigt var pojkvännen bortrest och gick knappt att nå på telefon. 

– Där satt jag och var så jävla knäckt och ville inte säga det till nån, förutom till dig, säger Carolina till vännen Carina Berg i deras gemensamma podd.

https://www.instagram.com/p/CJ9Baf3nqJ5/?hidecaption=true

Carina Berg, som tidigare talat öppet om sina många missfall, var ett stort stöd i sorgen. Men en kort tid efteråt bytte känslorna skepnad igen.

– Jag var så ledsen, men det förvandlades snabbt till glädje för månaden efter var jag gravid igen. Så det var bara pang på rödbetan och gravid igen. Nu sitter jag här och är nästan halvvägs så förhoppningsvis så går det här vägen, säger en glad Carolina Gynning.

Carolina Gynning har sedan tidigare döttrarna Alicia, 8, och Adele, 6.
Du kanske också vill läsa om gravida Kenza: ”Egentligen var jag inte redo att försöka igen”