Programledaren Carina Berg har fått en dotter. Foto: Hannah Hedin / mama

Efter tuffa graviditeten: Carina Berg, 43, har fått en dotter

Efter gravidkampen och oron under graviditeten. Nu har Carina Berg, 43, blivit trebarnsmamma. För mama berättar programledaren om den tuffa starten på graviditeten med sitt tredje barn.

Juno Karin Elsa Berg är äntligen här!

På Instagram delar programledaren Carina Berg, 43, och maken Erik, 32, med sig av lyckan över sin nyfödda dotter som fått tilltalsnamnet Juno. ”Mamma och pappa älskar dig”, skriver Carina.

https://www.instagram.com/p/CMTxQDnhESY/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Carina Berg har varit öppen med makarnas svårigheter att få barn. I en kommande intervju med mama berättar programledaren om den tuffa starten på graviditeten med Juno. Precis när hon och Erik hade börjat berätta för vänner och kolleger att de väntade barn igen, kom beskedet att läkarna hittat kromosomavvikelser på NIPT-testet. 

– Jag fick gå igenom många tester och varje vecka gick jag och kontrollerade så att barnet växte. Den avvikelse de misstänkte innebar så extremt svåra sjukdomar, att om bebisen hade överlevt graviditeten, hade den levt ett väldigt kort liv på sjukhuset. Hade fostervattenprovet sen visat att det var så, hade det var på tok för sent för en skrapning och då var alternativet att avbryta graviditeten genom en förlossning. 

https://www.instagram.com/p/CMTwpeZFrlc/

Carina Bergs oro under graviditeten

Carina Berg berättar för mamas reporter Veronica Henriksson hur hon flera gånger kände att hon höll på att sjunka genom jorden av rädsla och oro för vad som skulle kunna hända och vad provsvaren skulle visa. Men när hon tittade på Otto kände hon ändå tacksamhet att hon fått ett barn med Erik, att de fick vara föräldrar ihop och att hon kunde vila i att hon fått två friska barn.

– Det var helt underbart att få det där samtalet och det positiva beskedet från den helt fantastiska läkaren som lät så saklig och torr som bara läkare kan göra. 

I en stor kommande intervju med mama berättar vännerna och poddkollegorna Carina Berg och Carolina Gynning om sina respektive utmaningar med att bli gravida. Och lyckan över att vänta barn och vara föräldralediga tillsammans. Foto: HANNAH HEDIN / BMB

Nyblivna trebarnsmamman Carina Berg har sedan tidigare sonen Holger, 11, från ett tidigare förhållande och sonen Otto, 1,5, tillsammans med maken Erik.

Du kanske också vill läsa om Penny Parnevik som nyligen fick sitt andra barn: ”Vattnet går – tre minuter senare är hon ute”