Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Carin da Silva min helgCarin da Silva min helgCarin da Silva min helg
Carin da Silva min helg Foto: Getty Images/iStockphoto / Liderina

Carin da Silva: ”Vi helgmyser med fotboll i trädgården och hundkalas”

Dans, sovmorgon och hundkalas (!) sätter guldkant på mamabloggaren Carin da Silvas weekend.

Carin da Silva

ÅLDER: 33.

FAMILJ: Maken Niklas, 39, Theo,4,5, och Max, 1,5.

BOR: Hus i Nacka, utanför Stockholm.

GÖR: Programledare, poddare och bloggar på mama.nu.

”Helgen börjar på fredag eftermiddag när jag hämtar Theo, 4,5, tidigt på förskolan och vi åker för att kolla på genrepet för ”Let’s Dance”. Favoriten är så klart Viktor Frisk (även om Theo förväxlar honom med Marcus och Martinus-Marcus). Upplevelsen blir inte sämre av att han får äta pannkakor på vägen dit.

När vi kommer hem väntar min man Niklas och Max, 1,5, och det blir fredagstaco-mys. Tyvärr, jag gillar inte ens tacos.

Max somnar vid 20 och Theo 21.30. Den som lägger Theo somnar alltid, och i kväll är det Niklas. Han kommer nervinglandes en timme senare och sedan ligger vi i soffan med varsin telefon tills det är godnatt.

Fredag: Tacomys (oavsett om en tycker om det eller ej) och möte med kidsens idol.Fredag: Tacomys (oavsett om en tycker om det eller ej) och möte med kidsens idol.Fredag: Tacomys (oavsett om en tycker om det eller ej) och möte med kidsens idol.
Fredag: Tacomys (oavsett om en tycker om det eller ej) och möte med kidsens idol. Foto: Getty Images/iStockphoto / Liderina

På lördag får jag sovmorgon till 06.35! Annars vaknar Max alltid vid 05, så det här är helglyx. Jag och Niklas turas om att sova ut på helgmorgnarna, och i dag är det hans tur, så jag fixar pannkaksfrukost. Det gör jag nästan varje lördag.

Niklas föräldrar ska komma på besök vid 12, så vi har HUR mycket tid som helst att göra ärenden och handla, men det slutar ändå med att de står och väntar på gården när vi kommer tillbaka 12.30. Sedan blir det helgmys med fika och fotboll i trädgården. Vi flyttade till hus i november och det är en sådan underbar frihetskänsla att bara kunna gå ut! Niklas föräldrar är väldigt bra med barnen, så det blir skön avlastning för oss, och de har dessutom med sig en trädgårdsbänk för barnen som vi passar på att montera ihop. 

På kvällen lyckas vi få båda barnen att somna vid 20, så att vi vuxna kan äta en sansad middag och prata ordentligt med varandra.

Hundkalas!Hundkalas!Hundkalas!
Hundkalas! Foto: Getty Images/iStockphoto / Liderina

Söndag = sovmorgon! Det här är helgens höjdpunkt – att få sova ut (till typ 9). 

Dagens stora händelse är att vår hund Leia har 8-årskalas! Förmiddagen går åt till att baka och städa. Klockan 14 börjar kalaset och till dess har jag hunnit pynta med ballonger. Ja, jag hör ju själv hur det låter med ballonger på hundkalas …

Jag brukar bjuda Leias favoriter, hennes hundvakter och så. I dag kommer 15 gäster. I paketen ligger märgben och pipleksaker. Flera gäster stannar kvar på middag och lite skönt häng. Barnen får äta först och sedan titta på paddan och käka popcorn, så att vi vuxna kan fokusera på varandra. Pojkarna är supernöjda efter allt helghäng vi har fått ha tillsammans.”

Läs mer: Min helg med Malin Wollin: "Hur ska jag kunna veta var barnen är när vi myser?"