1 av 2: Cardi B: ”Lyckan som mitt barn har gett mig… Jag skulle kunna göra det här om och om igen”. Foto: TT NYHETSBYRÅN
2 av 2: Cardi B ansökte om skilsmässa från Offset tidigare i höst.: ”Inget helt galet hände”, har hon berättat. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Superstjärna och småbarnsmamma – här är ditt mammaliv, Cardi B!

Från okänd Bronx-tjej, till megahyllad rappare. Cardi B har, trots sina 28 år, hunnit med allt och lite till. Men hon själv säger att livet började när hon fick dottern Kulture. mama har kartlagt hennes liv som superstjärna och småbarnsmamma.

Cardi B har minst sagt gjort en storslagen entré – för bara några år sedan var hon en relativt okänd, kaxig brutta från Bronx, idag är hon en av världens mest hyllade rappare som med hit efter hit toppar listor världen över. På sin Instagram, där hon har 78 miljoner (!) följare, får vi följa med bakom kulisserna hos den omtalade (och ofiltrerade) superstjärnan och se livet som småbarnsmamma. Okurrr!

1. Kärleken med Offset spirar

När Cardi B och rapparen Offset började dejta i februari 2017 blev hela Hollywood eld och lågor. Och man kan säga att det brann en hel del mellan paret också. I juni blev paret officiella, i oktober friade Offset (med en ring värd en halv miljon dollar) mitt under en konsert. Men faktum är att paret redan hade gift sig, en månad tidigare, i mjukiskläder hemma i Offsets sovrum. Kort därefter började ryktena om att Offset (som har tre barn från tre tidigare förhållanden), varit otrogen mot Cardi B – som genast gav svar på tal. ”Det kommer alltid att vara rykten om mig och min man och det känns som att människor startar rykten för att dom vill se mig hjärtekrossad. Folk vill se mig sårad”. 

2. Fri som en fågel

Med tanke på parets snabba puckar började spekulationerna om att en liten avkomma var på väg. Till en början dementerade rapparen ryktena: ”Nej, jag håller bara på att bli fet. Låt mig vara fet ifred”, skrev hon på Twitter. Men under ett liveframträdande i april 2018 visar hon för första gången upp den sex månader stora gravidmagen och Cardi B hörs sen bakom kulisserna skrika ”Jag är äntligen fri!”. 

Gravid­kläder med pondus. Foto: TT NYHETSBYRÅN

3. Ge mig munkar! 

Japp, även superkändisar har cravings! Cardi B’s stora cravings under graviditeten var munkar och glass i stora lass (mums!). 

4. Är det över nu?

I flera intervjuer har Cardi B sagt att hon bara ville hålla graviditeten, som inte var planerad, hemlig så länge som möjligt och att flera människor i musikbranschen sagt att hon inte skulle klara av livet som mamma och samtidigt kunna leverera ny musik – eftersom hon precis hade slagit igenom. ”Jag ville verkligen inte att en välsignelse skulle känns som en förbannelse”, säger hon under en intervju. 

5. Depressionen blev ett faktum

Under graviditeten spelade rapparen in debutalbumen med ett väldigt passande namn ”Invasion of Privacy”. Men vägen till ett färdigt album var ingen dans på rosor. På Twitter öppnar hon upp sig om att graviditeten och den intensiva jobbperioden blev för mycket, att hon tillslut blev deprimerad. ”Jag gjorde allt medan jag var gravid. Spydde, var dåsig, hade fruktansvärda förkylningar och fick bråttom att spela in musikvideos innan magen började synas.” Hon skrev också att hon var väldigt otrolig över att hennes fans skulle bli besvikna på henne och att hennes karriär var över. Men skivan blev istället en megasuccé, Cardi B fick ta emot det ena priset efter det andra och karriären gick spikrakt uppåt. 

6. Välkommen Kulture Kiari

Den 10 juli 2018 välkomnas dottern Kulture Kiari Cephus till världen och hon togs emot av en stor publik. Förutom pappa Offset var även Cardi B’s mamma, pappa, syster, svärmor… ja, till och med hennes publicist med. Rapparen säger själv att föda barn var mycket svårare än hon trodde och att dottern förstörde hennes vagina. ”Varför säger ingen att underlivet går sönder och behöver sys?”, säger hon skämtsamt. I samband med att pappa Offset, som egentligen heter Kiari (japp, det var pappa som valde samma namn till dottern), skulle släppa ett nytt album visar han delar av förlossningen.

7. Varför berättar ingen?

Fyra veckor efter födseln skulle rapparen påbörja förberedelserna för en turné med Bruno Mars som hon valde att ställa in. ”Folk säger inte vad som händer efter en graviditet. Som att man inte kan sitta på en månad, att man har stygn i underlivet och att du är förstoppad de första två veckorna. Eller att man får sammandragningar av amning. Jag blev som ett barn igen, allt fick mig att gråta och jag behövde mycket kärlek”, säger hon. ”Livet som mamma är svårt – vi förtjänar helt klart fler mors dag”.

8. Ständigt i rampljuset

När Kulture var fyra månader gammal visade hon upp dotter för första gången, men att ha ett barn och samtidigt paparazzi hack i häl är inget som Cardi B önskar någon. ”Det finns saker som jag vill kunna göra med min dotter, som att åka till stranden, promenera längst gatan. Men det kan jag inte. Jag vill inte visa mitt barn för allmänheten och bli förföljd av paparazzi. Jag är inte mentalt redo för det, även fast jag skulle vilja kunna göra normala saker.”

”Jag vill att min dotter Kulture ska våga drömma stort.” Foto: TT NYHETSBYRÅN

9. Hej politiken!

Som ung hamnade hon ofta i slagsmål, tillhörde gäng och för att klara sig ekonomiskt jobbade hon extra som strippa. Hon har sagt att det är delar av hennes förflutna som hon inte gillade, men heller inte kommer att dölja för dottern i framtiden. I dag är Cardi B politiskt engagerad och en stor motståndare till Donald Trump, vilket hon gärna berättar. Rapparen har flera gånger setts ställa upp i stora debatter och pratar gärna om gängkriminalitet, feminism och kvinnors rätt till karriär.

10. Den rätta barnuppfostran

Cardi B säger att hennes största uppgift i livet är att göra dottern ödmjuk. Kulture ska få åka och hälsa på gammelmormor i Bronx, se förorten och hur livet ser ut för många. ”Jag kommer att vara noggrann med att säga: 'Lyssna! Skryt inte om vad du har eller att du bor i ett mansion för dina vänner, kusiner, familjemedlemmar har inte det'.” Hon önskar också att hennes dotter blir en självständig, glad kvinna som vågar drömma stort.

11. Längtan efter syskon

Ett år efter att dottern föddes kom tweeten: blir ni sura på mig om jag blir gravid igen? Superstjärnan har sagt att hon vill ha tre eller fyra barn och att hon längtar till att bli gravid. ”Lyckan som mitt barn har gett mig… Jag skulle kunna göra det här om och om igen”.  

12. Allting har ett slut... 

I mitten av september kom nyheten att Cardi B ansökt om skilsmässa från Offset efter nästan precis tre års äktenskap.

”Inget helt galet hände. Ibland växer fan folk bara ifrån varandra. Jag har varit tillsammans med den här mannen i fyra år. Jag har ett barn med den här mannen. Man tröttnar bara på bråken. Man tröttnar ibland. Och innan något händer, innan man blir lämnad eller bedragen, så vill man bara lämna det. Vad är det som är så dåligt med det?”, kommenterade hon själv på sociala medier nyheten och ryktena om otrohet. 

Källor: Elle.com, W Magazine, Twitter, IHeartRadio, Vouge, The Ellen show, Saturday Night Live, Hot 97 (radio).
Du kanske också vill läsa: Från skådis till hertiginna till mamma – här är ditt mammaliv, Meghan Markle!