Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Susanna Karlsson med Tor i ”Gravid vecka för vecka”.
Susanna Karlsson med Tor i ”Gravid vecka för vecka”.
Susanna Karlsson med Tor i ”Gravid vecka för vecka”.
Susanna Karlsson med Tor i ”Gravid vecka för vecka”. Foto: Youtube

Bonde-Susanna ryter ifrån kring kroppshetsen som nybliven mamma

Sonen Tor är bara drygt två månader men Susanna ”Showbonden” Karlsson har redan fått känna av hetsen och förväntningarna att som nybliven mamma komma i sina gamla kläder. 

I en Youtube-video delar hon med sig av saker som hon önskar att någon sagt till henne:

– Det är helt okej att ha på sig gravidbyxor trots att barnet är ute.

Mjölkbonden och influencern Susanna Karlsson hittade sin kärlek Hannes i ”Bonde söker fru” 2018 och sonen Tor föddes med dunder och brak i augusti. 

Vi har fått följa Susanna i Youtube-kanalen ”Gravid vecka för vecka” och det är också där hon nu delar med sig av några råd hon själv önskat att hon själv hade fått.

– Det finns den här hetsen om att komma i sina gamla kläder och jag skulle vilja ge tips till er som kanske är där nu och känner en stress i att komma igång att träna och packa ihop gravidkläderna.

Bilden när Tor greppar magen blev snabbt en favoritbild för Susanna: ”Det ögonblicket blev jag nästan ännu mer tillfreds med min mammakropp”. Foto: Privat

I videon delar Susanna med sig av tre råd:

1. Stressa inte!

2. Fortsätt använda dina gravidkläder
”Det är helt okej att ha på sig gravidbyxor trots att barnet är ute. Som i dag till exempel har jag mina gravidleggings där jag får plats med min mage, jätteskönt. Min mage behöver det och de är jättebekväma. Det är viktigt att känna sig bekväm som nybliven mamma.”

3. Rensa ut kläder du inte kan ha
”Rensa ut kläderna ur garderoben som faktiskt inte passar, lägg dem i en låda. Köp – nytt eller begagnat – hyr eller låna kläder i rätt storlek och byt ut garderoben. Det tär på en att se kläder i garderoben som man inte kan ha.”

Susanna Karlsson

Ålder: 31.

Familj: Sambon Hannes, 30, och sonen Tor, född i augusti 2021. På gården bor också Susannas föräldrar och farmor. 

Bor: Gård utanför Valdemarsvik i Östergötland. 

Gör: Mjölkbonde och influencer. 

Instagram: @showbonden

”Vi är tigermammor nu”

För mama utvecklar Susanna sina tankar:

– Nått jag ofta tänker på är en speciell typ av bild många brukar ta när de har en gravidmage, en bild med ett par vanliga jeans som är uppknäppta på grund av bebismagen. Det är en typisk bild som säger ”det är bara magen som växer” vilket i de flesta fall av gravida kroppar inte stämmer. Det ger en falsk bild av att det endast skulle vara magen som växer? Visst kanske det är så på 1 av 10 men de andra 9 som inte kan dra upp de gamla jeansen längre än knäna i vecka 34 kan lätt känna pressen tror jag.

Hur tycker Du att vi borde se på kroppen efter förlossningen?
– Vi ska hylla kroppen, applådera den och tacka den. Vi ska strunta i att prata illa om den, eller ursäkta den inför vår partner, vi ska inte skoja om ”degen” eller bristningarna. Vi är tigermammor nu.

Vilka har varit dina bästa och skönaste kläder så här postpartum efter förlossningen?
– Jag har älskat mina gravid-tights från H&M och Boob. Har även gillat mina gravidjeans från H&M. Har använt mycket skjortklänningar så man lätt kan slänga fram tutten i! 😂

LÄS OCKSÅ:  Bonde-Susanna: ”Jag frustade som en häst hela förlossningen” 

LÄS OCKSÅ: Rösta på Årets inspiratörsmama 2021 – här är de nominerade!