Karin Nordström med famnen full av kärlek. Foto: Privat

Bonde söker fru-Karin: ”Jag blev mamma på riktigt när jag fick hålla dem”

”Bonde söker fru”-profilen Karin Nordström, 27, har blivit mamma till tvillingar. För mama berättar hon om den jobbiga förlossningen, tiden på neo och hur det var att komma hem med två underverk: ”Det gick väldigt snabbt från det jag trodde var en förvärk till att vi fick åka in till förlossningen”.

Vi lärde känna henne i ”Bonde söker fru” 2019. Karin Nordström hittade kärleken i tv, men förhållandet höll inte och istället flyttade hon till en gård i Ljungsarp för att bli piga och satsa på sig själv. Det hon inte hade räknat med var att där träffa sin framtida kärlek! 

Kort efter att Karin träffat pojkvännen Dennis Arvidsson stod det klart att de väntade barn. Och inte bara ett utan två. Den 3 september 2021 föddes tvillingarna Ellen och Annie.

mama fick en pratstund med den nyblivna tvillingmamman.

Nu pustar tvillingarna Ellen och Annie ut hemma med Karin och Dennis. Foto: Privat

Hej Karin! Hur mår ni så här några veckor efter Ellens och Annies ankomst?
– Vi mår hur jäkla bra som helst. Såklart aningens slitna men det var vi förberedda på. Man förstår först nu på riktigt hur en eller i vårt fall två nya familjemedlemmar förändrar livet till något så mycket större! Man har en sådan lyckokänsla i kroppen hela tiden, helt underbart!

Hur var förlossningen?
– Den var riktigt tuff! Det gick ju bra allting, men min egen uppfattning av det hela är ändå rätt mörk...
– Jag kom in en torsdagskväll med värkar som eskalerade rätt snabbt. På förlossningen försökte de stoppa det hela eftersom jag då var i v. 33+6 och gränsen för när de låter förlossningen fullföljas utan värkhämmande är i v. 34+0, alltså enbart några timmar emellan. Tillslut insåg de att det inte gick att stoppas så då fick jag äntligen epidural som en räddande ängel! Var då öppen 5 centimeter och där stod det stilla i 12 timmar innan en promenad satte fart på det hela igen. På eftermiddagen under fredagen började krystvärkarna och 16.14 kom först Ellen med huvudet först och 16.20 kom sen Annie i säte. Jag var i sådan chock med Ellen skrikandes bakom mig i pappa Dennis famn och hur all personal i rummet – cirka 10 personer – försökte få mig att pusha ut Annie. Hon satt fast med huvudet en kort stund och när hon väl kom ut var hon helt grå-blå och rycktes direkt från mig till en akutläkare. 

Oj, vilken chock! Hur gick det?
– Det gick bra och både hon och Ellen andades fint på egen hand kort därefter och jag och Dennis fick den eftertraktade fikan på rummet medan töserna redan låg på Neonatalavdelningen. Slutet gott allting gott, vilket så klart är huvudsaken!

Vad blev du mest överraskad av?
– Det var nog chocken både precis under krystvärkarna och direkt därefter. Det var så mycket folk inne på rummet och när de båda var ute hade jag knappt fått se hur de såg ut, utan blev snabbt ensam kvar på rummet med en barnmorska. Svårt att greppa vad man vart med om. Men överlag nu i efterhand är jag ändå nöjd med förloppet då vi alla är pigga och krya!

Karin med sina två helt perfekta tjejer. Foto: Privat

Verkligen! Hur var första mötet med tjejerna?
– Det var väldigt, väldigt overkligt! Då det dröjde en stund innan jag fick se och träffa dom på riktigt så blev det oerhört känsloladdat! Man blev liksom mamma på riktigt när man fick hålla dom och känna hur levande de var. Så otroligt perfekta och varken jag eller Dennis kunde förstå hur de var något vi skapat. Kärlek!

Annons: Läs mama och över 50 andra magasin digitalt i appen ARCY 

Ni fick stanna ett tag på neo. Hur var det?
– Det var så klart viktigt för tjejerna för att se hur gott de klarade sig själva, vilket i sin tur var en trygghet för oss. Vi fick också väldigt mycket råd och hann komma in i en rutin som vi sedan bara tog med oss hem. De visade dock inga bakslag på avdelningen och hade inga problem alls att klara sig med enbart vår övervakning. Så när dagarna tickade på utan hemgång blev denna mamman med extremt dåligt tålamod något otålig, så när vi väl fick besked om att komma hem var det en sådan lättnad och glädje. Man har spelat upp bilden på hur man bär ut de två från sjukhuset med varsitt babyskydd så många gånger, så när det väl blev dags var det nästan overkligt. Jag vet att vi absolut inte kan klaga på de 11 dagar vi fick stanna, då det finns de som kämpar månad ut och månad in på neo. En styrkekram till er för det kan minsann inte vara lätt!

Annie och Ellen myser i lånad vagn på neo. Foto: Privat

Vad var det första du gjorde för ni kom hem?
– Det var bara till att dra fram sondmatningssprutorna och mata tjejerna direkt! De fick då mat var tredje timma och vi var väldigt strikta med det exakta klockslaget. När de väl var mätta somnade de gott i sitt tvillingnest och vi kunde börja plocka fram alla prylar till dom som då stod i förrådet på övervåningen. Det gick väldigt snabbt från det jag trodde var en förvärk till att vi fick åka in till förlossningen veckan innan, så vi hann inte riktigt förbereda det sista. Men det gick fort och tillslut låg vi alla fyra utslagna på soffan och myste för första gången.

Hur går det med amning och sondmatning nu?
– Det går oväntat bra! Hade ingen alls kunskap om dessa två ämnen innan så där fick vi otroligt tacksam hjälp från Neo och dess kunniga personal. Först fick de enbart mat genom sonden men nu har de blivit tillräckligt starka för att ta det mesta av måltiderna från bröstet. Så häftigt och roligt! Längtar till man klarar sig helt utan den där slangen som de är väldigt duktiga att få grepp om och dra, vilket ger lite hjärtklappning varje gång hos två nervösa föräldrar...

Samtidigt som Karin och Dennis lär känna sina nya familjemedlemmar renoverar de och fixar på sitt drömhem. Foto: Privat

Vad ser du mest fram emot nu?
– Försöker bara ta in att de är här och ta tillvara på den här första tiden när de är sååå små. Alla säger att tiden går så fort och jag kan bara tänka mig det med tanke på hur fort allt gått hittills, så en dag i taget är vad jag försöker sträva efter. Även om första barnvagnspromenaden här på hemmaplan var något vi såg fram otroligt mycket över och som var precis så härlig som vi kunde tänka oss i förväg.
– Sen kan jag inte låta bli att sukta efter vår första jul ihop som familj. Jag älskar julen och det är så himla fint att veta att vi är fyra stycken som ska fira den ihop. Tänk vad många mysiga kvällar med glögg och lussekatter med tjejerna som grädde på moset! Wow-faktor!

Karin Nordström

Ålder: 27.

Familj: Sambon Dennis och tvillingdöttrarna Annie och Ellen född 3 september 2021.

Bor: Ölsremma.

Känd från: ”Bonde söker fru” 2019.

Instagram: @kariniho