Lisa Lindvall och hennes bonde Pontus Mikaelsson blev föräldrar i mars.

”Bonde”-paret avslöjar dotterns fina och ovanliga namn: ”Så älskad”

Lisa Lindvall och Pontus Mikaelsson blev kära i ”Bonde söker fru” 2020 och mars i år blev de båda föräldrar till sitt första barn. Förlossningen blev traumatisk och slutade med ett urakut kejsarsnitt, men nu mår familjen bra. Och dottern har fått ett namn – som är både unikt och ovanligt.

Thérèse Bilby

”Bonde”-paret Lisa Lindvall, 33, och Pontus Mikaelsson, 37, avslöjade i oktober att de väntade sitt första barn. ”Här växer mer än bara spannmål. I somras såddes nämligen ett av de finaste frön som finns här ute i Dalvik, och lagom till våren får vi äntligen träffa vårt lilla mirakel. Som vi längtar efter dig, vårt lilla gryn”, skrev Lisa Lindvall på Instagram då till en bild på sig själv och kärleken på en åker.

”Här växer mer än bara spannmål🤰🏼🌾💛”. Med denna bild berättade Lisa och Pontus nyheten för sina följare. Foto: Privat

Och nu har ”Bonde”-parets bebis hunnit fylla två veckor – och fått ett namn. ”Iselin Mikaelsson. Vår dröm, vår kärlek, vår prinsessa. Så älskad från första stund”, skriver Lisa själv i ett inlägg på Instagram. 

Iselin är ett ovanligt namn i Sverige. Enligt Svenska namn är det i Sverige endast 118 personer som har namnet, varav 72 har det som tilltalsnamn. 

Namnet har flera möjliga ursprung, men en gammal nordisk betydelse av Ise kan vara ”Järn”, ”orm” eller ”drake” och Lin betyder ”lind”. I Norge är dock namnet lite vanligare. 2016 hade 2962 personer namnet där.

LÄS OCKSÅ: Namn-inspiration! Det här har svenska kändismammorna döpt sina barn till 

https://www.instagram.com/p/CbvMpdfM6Xh/?hidecaption=true

”Så bebis skulle få namnet...”

I en intervju med mama före Iselins födsel berättade Lisa Lindvall om vem som skulle vinna namndebatten – hon eller Pontus.

– Här ska vi försöka komma överens så gott det går. Just nu har ingen av oss något namn som vi känner mer för, sa hon då.

På frågan vad hon skulle ge barnet för namn baserat på sina största cravings, svarade hon:

– Tråkigt nog har jag faktiskt inga cravings alls, vilket känns som att jag blivit lite snuvad på upplevelsen kring cravings faktiskt, haha. Däremot har jag börjat dricka blodapelsinjuice på morgonen. Så bebis skulle få namnet Juice då, kanske?

Hon berättade även i intervjun att hon var med när hennes systerbarn föddes. 

– Ja, och alltså – WOW! Vilken upplevelse det var. Nu var det en ganska riskfylld förlossning med akut kejsarsnitt. Jag fick möjlighet att vara med som stöd då jag jobbar bara några kilometer från sjukhuset, så jag var närmast till hands för min syster just då. Jag tar med mig så mycket fint från den upplevelsen. 

”Hon fick aldrig fick någon återhämtning”

Lisa och Pontus egen förlossning blev även den traumatisk och slutade med ett urakut kejsarsnitt. När paret kom in till förlossningen tog det bara 50 minuter innan Iselin var ute.

”Värkarna var så kraftiga att hon aldrig fick någon återhämtning så hjärtljuden gick bara ner och ner och då tog läkaren ett snabbt beslut om urakut kejsarsnitt”. 

Upplevelsen var skrämmande för den lilla familjen och i en kommentar till Expressen berättade Lisa efter förlossningen: ”Väldigt läskigt, men allting gick bra och hon mådde jättebra när hon föddes. Nu myser vi på här hemma”.

https://www.instagram.com/p/Cb5WLhQMmGN/

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Lisa: ”Att vara med på min systers förlossning gjorde mig trygg” 

LÄS OCKSÅ: Caroline Kejbert: ”På första dejten frågade Jocke om jag ville ha barn”