Beata tillsammans med sin familj; maken Victor och barnen Teodora, 6, och Eloise, 1,5.

Bloggar vi gillar: Beatatjata - Post Baby Shape Up

Beata Stigmarker är mamman bakom en av mamas mest lästa läsarbloggar. Fokus ligger på hälsa och träning - ett område som är relativt nytt för Beata själv. "Innan Post baby shape up så hade jag ett avancerat upplägg som gick ut på att sitta i soffan och göra bicepscurls med chips", säger Beata.

Hej Beata, varför startade du Post baby shape up?- Bloggen startades som en sätt att dokumentera en fokusmånad i augusti förra året men jag fortsatte av bara farten. Hade jag vetat att det skulle vara så kul att blogga hade jag börjat för länge sen! Post Baby Shape Up-året sträckte sig från 1 februari 2011 till 1 februari 2012 men bloggen får leva kvar, det finns alltid nya mål att nå. Och mina läsare är bäst på att peppa och motivera, varför skulle jag göra mig av med en sådan hejarklack? Hur såg dina träningsrutiner ut innan du startade bloggen?- Innan PBSU så hade jag ett avancerat upplägg som gick ut på att sitta i soffan och göra bicepscurls med chips. Jag körde på låg vikt och många repetitioner. Grym uthållighet, faktiskt.

Och hur ser de ut i dag? - Jag tränar oftast på morgonen, kl 05.00 ringer klockan. Mycket funktionellt med till exempel kettlebells och TRX. Kort och intensivt och görasketajobbigt. Blandar upp med lite annan träning – nu står ett gymexperiment på schemat kommande månad! Jag är faktiskt bara typ 1,5 år gammal i träningsår, det mesta är nytt och läskigt och roligt och spännande och utvecklande och hemskt och gött.

 Vilka är dina bästa tips till mammor som vill ta tag i träningen och bli av med sina mammakilon?- Se det långsiktigt, bli ett planeringsproffs, se till att prioritera rätt och jobba mycket med det mentala. Insikterna om mig själv har tagit mig framåt. Om du är total nybörjare – satsa lite och ta hjälp av ett proffs. Jag var PT Online-kund hos Olga Rönnberg i tre månader. Hon hade tändstickan som satte eld i röva på mig. Och så läs min blogg så klart. Flera gånger om dagen. För ”kan jag, kan du” är aldrig så sant som när det gäller Beatatjata! Vilka är dina favoritbloggar?- Jag läser många och de flesta är träningsbloggar numera. Olga är en favvo, såklart, liksom Smaljeansen, Bodycomf, Betty, Maria Mollstedt och Lotta! Och Maria har hjälpt mig med kommande gymupplägg, jag vet inte om jag älskar eller hatar henne…

Har du några spännande sommarplaner?Sex veckors semester ligger framför oss och de flesta kommer tillbringas på ”Holmen” i Bohuslän med min stora, högljudda, härliga familj. Det blir altanhäng, åka båt, bada i hav och massor av träning. Jag har lyckats ragga upp traktordäck som jag tänkte välta och hoppa upp på och göra armhävningar mot och dips ifrån och plankor på och vad mer man nu kan tänkas göra med dylika ting! Jag tänkte också göra en utfallsutmaning över broa mellan öarna. Och alla måste vara med förstås. Annars får man inte glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!