Årets mamas och papas, med mamas chefredaktör Rebecka Edgren Aldén.

Årets mama 2012 - här är alla vinnarna!

Årets mama 2012 är avgjord! Här är listan på mammorna och pappan som det har snackats om och som har inspirerat oss mest under året.

– Årets mama och årets papa handlar förstås inte om vem som är den bästa mamman eller den bästa pappan. Sedan 2004 har vi på tidningen mama lyft fram mammor och pappor som det har pratats om under året och som utmanar, engagerar och inspirerar. Årets vinnare är alla bra exempel på mammor och pappor som vågar gå sin egen väg och stå för sina val, säger Rebecka Edgren Aldén, chefredaktör på tidningen mama.

Årets mama 2012: Carola

Motivering: ”I hela sitt vuxna liv har hon engagerat och inspirerat. I år bröt hon mot flera mammanormer när hon som ensamstående 40-plusmamma adopterade en dotter – och tog makten över sin historia via sin egen succéblogg på mama.nu. Tack, Carola, för att du alltid gör din grej!”

Årets bloggmamas 2012: Sofia Falk och Therese Krupa Syllner

Motivering: ”De väjer inte för varken bajskatastrofer eller livskriser – bloggen Hormoner & Hemorrojder har snabbt seglat upp som småbarnsmammans bästa vän på nätet. Tack för alla skratt, Sofia och Therese!”

Årets karriärmama 2012: Elaine Eksvärd

Motivering: ”Hon har envist karvat ut sin egen nisch och gått från stjärnskott till självklar gäst i tv-sofforna. I dag är hon landets mest bokade retorikexpert – och jobbar på med sin nyfödde son på armen. Elaine, du inspirerar oss!”

Årets provokatörmama 2012: Natashja Blomberg alias Lady Dahmer

Motivering: ”Hon ruskar om sina läsare och provocerar hellre än stryker medhårs. Bloggande debattören Lady Dahmer brinner för feminism och genusfrågor, dessutom är hon rolig. Tack, Natashja, för att du får oss att tänka i nya banor!”

Årets hjältemama 2012: Juliana Wiklund

Motivering: ”Hon är fotografen och trebarnsmamman som fick en fantastisk idé. I dag driver hon projektet The Essence Vitae, därsvårt sjuka föräldrar och barn blir proffsfotograferade utan kostnad. Tack, Juliana, för din värme och handlingskraft!”

Årets papa 2012: André Pops

Motivering: ”Han var en klippa under både fotbolls-EM och sommar-OS – ständigt påläst, superengagerad och med glimten i ögat. Nu debuterar hela Sveriges sportpappa som barnboksförfattare. Vi får inte nog av dig, André!”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!