1 av 6: Gustav Fridolin, Laila Bagge och Frida Wallberg. Foto: Sven Lindvall
2 av 6: Årets hjältemama Matilde Martinsson. Karin Adelsköld var konferencier Foto: SVEN LINDWALL
3 av 6: Årets raketmama Anita Schulma, med Penny. Foto: SVEN LINDWALL
4 av 6: Årets papa Gustav Fridolin. Foto: SVEN LINDWALL
5 av 6: Laila Bagge Wahlgren på catwalken med sonen Liam. Bagge blev utsedd till Årets businessmama. Foto: SVEN LINDWALL
6 av 6: Årets knockout-mama Frida Wallberg. Foto: SVEN LINDWALL

Årets mama 2011 – alla vinnare

Det minglades, skålades och skrattades när över 600 glada mammor intog Berns i Stockholm när Årets mama 2011 gick av stapeln. Se alla vinnarna här!

Årets mama 2011 är avgjort och korades tidigare i kväll på Berns salonger med pompa och ståt! Förutom prisutdelning ledd av komikern Karin Adelsköld fick gästerna ta del av en skön modevisning med modekonferencier Emilia de Poret i spetsen, följd på catwalken av en rad kända föräldrar och deras barn. Artisten Tess Merkel bjöd, tillsammans med Jessica Folcker och Vivian Cardinal på ett bejublat framträdande.

– Årets mama fortsätter att vara ett evenemang som engagerar och drar en stor publik, vilket är fantastiskt roligt säger Anna Zethraeus, chefredaktör på mama. Årets vinnare är en skön blandning av personligheter som verkar inom helt olika områden och alla har under året på sitt sätt uträttat bra saker som vi tycker är väl värda att lyfta fram.

Årets gala genomfördes till förmån för SOS Barnbyar och generaldirektör Anna Ryott deltog på galan och berättade om deras engagemang i Ukraina där deras familjestärkande program syftar till att stödja mammor och förebygga att de tvingas att överge sina barn.

Här är Årets mamas och en papa 2011

Årets Businessmama 2011 – Laila Bagge Wahlgren

Motivering: ”Vi beundrar hennes trendspanar-öga som alltid ser affärsmöjligheter och hennes mod att följa sin egen väg. Hon har karisma, klackar och karriär – och nu även Kit! Grattis Årets Businessmama – Laila Bagge Wahlgren.”

Årets raketmama 2011 – Anita Schulman

Motivering: ”För ett år sedan visste ingen vem hon var. Men sedan hon började rivjärnsblogga på mama.nu har hon både retat upp och glatt tiotusentals läsare, lagt ner sin blogg och gjort comeback – välkommen åter, Anitha Schulman!”

Årets modemama 2011 – Carin Rodebjer

Motivering: ”Prisad och hyllad inom modevärlden – vi älskar hennes kläder som funkar ett helt mammaliv, från graviditet och småbarnsår till stressiga jobbdagar och fina fester. mama är stolta över att presentera ett t-shirtsamarbete med dig, Carin Rodebjer!”

Årets knockoutmama 2011 – Frida Wallberg

Motivering: ”Hennes artistnamn är Golden Girl – och visst lyser det om den här mamman som lade av på grund av svåra ryggproblem, men gjorde comeback och i år lyckades försvara sin VM –titel i boxning. Du är en riktig knockout, Frida Wallberg!”

Årets modiga mama 2011 – Caroline Engvall

Motivering: ”Ett läsarbrev fick henne att byta bana. I dag är hon talesperson för tonåringar som utnyttjas sexuellt. Att vika sig för näthat är inget alternativ för den här journalisten, författaren och debattören. Tack, Caroline Engvall, för ditt mod!”

Årets matmama 2011 – Lina Gebäck

Motivering: ”Tänk om man kunde få en välfylld matkasse med snabba, goda recept till levererad ända fram till dörren. Men hallå, det kan man ju! I år har Linas matkasse hittat hem till närmare 70 000 hushåll. Tack för matglädjen, Lina Gebäck!”

Årets barnklädesdesigner 2011 – Lisa Carrol

Motivering: ”Hjärteprojektet att skydda känslig bebishud blev en drömkollektion med lyxiga, men plånbokssnälla, barnkläder. Nu vill vi ha vuxenkläderna, Lisa Carrol!”

Årets bloggmama 2011 – Moa ”Spiderchic” Allansson

Motivering: ”Kökskladd och sömnbrist vänds till vardagshumor av skövdebloggaren Spiderchick, som till och med ser sexigheten i en helkroppsoverall! Du är vår humörhöjar-mamma på nätet, Moa Allansson!”

Årets hjältemama 2011 – Matilde Martinsson

Motivering: ”Läkarna har dömt ut hennes son Hugos chanser att överleva, men Matilde vägrar att ge upp och slåss varje dag för sin son och mot hans ovanliga sjukdom: Leopard syndrom. Vi beundrar din styrka och kämparglöd – du är vår hjältemama, Matilde Martinsson!”

Årets papa 2011 – Gustav Fridolin

Motivering: ”Han är vår pappa i politiken som vi vill se lyfta upp familjefrågor på riksdagsagendan. Miljökämpen och språkröret vill helst gå på pappaledighet redan i dag och ta över projektledarrollen hemma – du är årets papa, Gustav!”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + lampa till barnrummet & kokbok för 159 kr. Köp nu!