Annika Leone bloggar på mama.nu om att vara singel och gravid

Journalisten och nöjesprofilen Annika Leone, 38, är singel och gravid. Nu börjar hon blogga om detta på mama.nu. "Folk har verkligen tappat hakan när jag berättat att jag inte är ihop med pappan", säger Annika Leone.

Hej Annika, välkommen till mama.nu! Du ska gravidblogga hos oss, berätta!

– Åh tack, jag är så peppad på att blogga här! Min situation som singel gör förmodligen att min blogg kommer att skilja sig från andra gravid/mamma-bloggar. Jag kommer att vara så ärlig och naken jag kan – både när livet suger eller är superhärligt.

Ja, du väntar barn som singel. Kan du berätta lite mer?

– Det är mitt första barn som beräknas komma i slutet av november. Jag och pappan är inte tillsammans, vilket gör hela "upplevelsen" lite knepigare. Samtidigt som det ibland är jätteskönt att vara själv så är de här gravidhormonerna inte de lättaste att hantera i sin ensamhet, trots bra vänner runtomkring.

Har du fått några reaktioner på ditt beslut att behålla barnet?

– Ja, det har jag. Mina vänner har bara varit peppande, men folk runtomkring, kolleger, halvbekanta har verkligen tappat hakan när jag berättat att jag inte är ihop med pappan. Jag skrattar mest åt dem som reagerar så.Hur hade dina tankar gått kring barn innan? Var det något du drömt om?

– Liksom de flesta har man väl en bild av att man ska föda in barnet i en lycklig liten familj. Men jag har alltid haft problem med att få förhållanden att fungera så på senare år hade jag gett upp bilden av en kärnfamilj. Men visst har jag drömt om och alltid velat ha barn. Även om den här lilla tjejen var oplanerad så känns det overkligt fantastiskt. Tanken på att få se henne och hålla henne gör mig nästan galen av längtan.Kommer barnets pappa att vara involverad?

– Ja, han är med i det hela. Även om vi inte är ihop eller bor tillsammans så kommer han att finnas där och med all säkerhet bli en bra pappa.

Hur har du mått så här långt?

– Just nu känns det som att någon har skjutit mig i ryggen och under ena revbenet. Det här gör att jag måste stå upp hela dagarna. Och i helgen stukade jag lilltån. Ja, jag klagar, men det känns som om någon har kört voodoo på mig för tillfället. För övrigt har jag mått bra utöver de tre första, obligatoriska spymånaderna.

Har du haft några cravings?

– Ja, kolhydrater och fett! Mackor med tjockt lager smör har verkligen hjälp mig. Och bakverk – småkakor, bullar och prinsesstårta. Jag har blivit Homer Simpson.

Det är drygt två månader kvar till förlossningen, vem kommer du att ha vid din sida?

– Pappan till barnet. Han vill så klart vara med och se sin bebis anlända. Han är nog mindre sugen på att se min moderkaka.Finns det något du inte kommer att blogga om?

– Bantning – så otroligt tråkigt och osexigt att prata eller blogga om!

Vilka bloggar läser du själv?

– Jag kollar alltid in de andra Mama-bloggarna, Cecilia Blankens blogg och min Expressen-kollega Emma Danielssons modeblogg.

TA MIG TILL ANNIKA LEONES BLOGG!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!