"Det är ett sådant privilegium att både få vara pangkär och vänta en ny ullig, bullig bebis", säger Ann Söderlund. Foto: ©Rickard L. Eriksson/New Art Production AB (info@

Ann Söderlund gravidbloggar på mama.nu

Ann Söderlund, 41, är ny bloggare på mama.nu. Hon väntar sitt fjärde barn i maj nästa år. "Jag vill att läsaren ska gå in och känna sig både överraskad, omhuldad, älskad och sedd", säger Ann Söderlund.

Välkommen till mama.nu, hur känns det att börja gravidblogga hos oss?– Om jag intevar mamma och tvungen att föregå med gott exempel hade jag svarat "helt jävla fantastiskt" , säger Ann Söderlund.

Du  väntar ditt fjärde barn, det första tillsammans med din nya kärlek. Hur  är den här fjärde graviditeten jämfört med dina tidigare?–  Lååång! Sist det begav sig hade jag ju redan två kottar hemma så det  fanns inte så mycket tid över till att må illa och kräva Ben &  Jerry-glass mitt i natten. Men mest känns det lyxigt. Det är ett sådant  privilegium att både få vara pangkär och vänta på en ny ullig, bullig  bebis. Jag är väldigt lycklig. Och faktiskt väldigt värd det här tycker  jag.

Hur har du mått?– Väldigt illa fram till vecka  14. Dessutom var jag en riktig hondjävul i början av graviditeten. Redan  innan jag visste gormade jag på barnen som envettvilling och undrade  vad i hela världen jag såg hos den illaluktande mannen bredvid mig i  sängen. Klassiska tidiga gaviditetstecken med andra ord, haha. 

Har du några cravings?–  Jajamensan! Är svårt besatt av sura godisar, särskilt dom där übersura  dödskallarna i aprikos och gult. Vitt, fluffigt bröd med oceaner av smör  och flingsalt är en annan favorit. Och dessvärre: fulpizza.

Vad tycker dina söner om att få ett till syskon?

 

–  Över förväntan. De är faktiskt väldigt glada och omtänksamma små  poliser. "Du får inte dricka vin. Du får inte bli arg för bebisens  skull". De har helt klart för sig hur jag ska bete mig för att vara en  madonnalik, havande varelse, haha. 

 

Vad kan läsarna förvänta sig av din blogg?

 

–  Det mesta! Jag vill att läsaren ska gå in och känna sig både  överraskad, älskad, omhuldad och sedd. Tips av alla de slag utlovas.  Inredningstips. Restips. Så-gör-du-tråkiga-dagar-roligare-tips. Lästips.  Träningstips. Skrivtips.Och när andan faller på ett och annat tips om  kärlek! Dessutom gillar jag nyfikna läsare som ställer frågor. Jag har  redan fått frågan om jag har några namntips på lager. 

 

Finns det något du absolut INTE kommer att blogga om?

 

–  Nja. Min nya kille vill nog inte att jag avslöjar några pinsamma  detaljer om honom. Inte heller mina ex-killar (fast jag lovar inget).  Annars har jag alltid haft ganska svårt att skilja mellan "personligt"  och "privat". Men det har ju gått bra ändå!

Ta mig till Ann Söderlunds blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av mama här!