Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trebarnsmamman Amanda Schulman.
Trebarnsmamman Amanda Schulman.
Trebarnsmamman Amanda Schulman.
1 AV 2
Amanda Schulman svarar på två frågor - bjuder på beautyhack och visdom från sina barn
2 AV 2
Trebarnsmamman Amanda Schulman.
Foto: All I am beauty / Pressbild

Amanda Schulman: ”Tre barn är många fler än två”

Entreprenören och hudvårdsälskaren Amanda Schulman är mamma till Charlie, Frances, och Louis. För mama berättar hon om hur skönhetsrutinen har förändrats i takt med barnen, varför badrummet är bäst och hur hon själv är som mamma. 

Amanda Schulman känner många till från den populära ”Fredagspodden” som hon driver tillsammans med sin syster Hanna Widell. Ihop med maken Alex Schulman har Amanda tre barn; Charlie, 13, Frances, 10, och Louis, 6. mama får en pratstund med medieentreprenören efter en pressfrukost för skönhetsvarumärket All I am beauty, där Amanda är creative director.

Hur såg din morgon ut?
– Jag vaknade och skulle göra mig väldigt fin inför det här eventet, vilket jag tycker är väldigt kul. Jag älskar ju hudvård och makeup, så för mig är det lyxigt att ha tid att göra alla steg och sådär. Tyvärr så hade vi glömt bort att ett av barnen skulle ha matsäck till sin utflykt, så det blev ändå stressigt som det nästan alltid blir. Men det är ju lite så att ha barn? Finns de här morgnarna när man har tid att bara ta det lugnt och fixa sig? Nej, inte nu, men det kanske kommer sen… 

Amanda Schulman

Ålder: 42.

Familj: Gift med Alex Schulman, 47, tillsammans har de barnen Charlie, 13, Frances, 10, och Louis, 6.

Bor: Stockholm. 

Gör: Entreprenör, driver ”Fredagspodden” tillsammans med systern Hannah Widell och creative director på skönhetsföretaget All I am beauty.  

Aktuell: Med ny hudvårdsserie. 

Igenkänningen! Vad blev det för sista minuten-matsäck till slut då?
– De skulle bara ha frukt och varm choklad. Nu hade vi ingen frukt hemma så det fick bli morot och tomater, men det blev bra ändå!

Du har tre barn, hur har din skönhetsrutin förändrats i takt med barnen?
– Jag tycker alltid att badrummet har varit en väldigt bra plats för att umgås med sina barn. Det är alltid någon som badar, eller någon bebis som sitter och leker med någon grej. Det är lätt att ge sig själv den tid man behöver genom att underhålla barnen i ett badrum, det tog lite tid att förstå det bara. 

– Men badrummet är också ett sätt att ta sig liten egentid och stänga dörren. Och det har jag blivit bättre på ju äldre barnen har blivit och ju äldre jag har blivit. Att det här är faktiskt min stund. Jag har inte några andra hobbies nämligen. Om jag spelade golf hade det väl blivit mer naturligt att sticka iväg. Men nu kan jag stänga dörren, ta ett långt bad och hålla på med mitt fix. Det är min hobby. 

Badrummet är enligt Amanda Schulman både en bra plats för att umgås med sina barn och ett ställe att få egentid. Foto: All I am beauty / Pressbild

Vad tycker du är den bästa beautyprodukten för en trött småbarnsmamma med lite tid?
En bra nattkräm, nattserum eller nattmask. Att ha något som jobbar när man sover. Att man ger huden en chans att återhämta sig. Det känns som en present till sig själv och sin hud. 

Ditt hem ser så himla, himla fint ut! Hur gör du? Har du några proffstips till hur man gömmer undan leksaker och barnstök?
– För det första, allting som sker på Instagram är inte sant. Jag visar ju till exempel inte mina barn på Instagram och då är folk så här ”Är du aldrig med dina barn?”. Jo, de är precis bakom mig? Och när jag tar en bild, det är klart att jag gör det lite fint då. Det är inte så att jag har ett leksaksfritt eller stökfritt hem, allting finns där. Men jag är duktig på att få det att se snyggt ut. Men också, nu när yngsta är sex år... det finns inte så mycket leksaker kvar. Det är nästan lite sorgligt. Min 13-åring gillar ju smink, hon har samma intressen som jag!

Det är inte så att jag har ett leksaksfritt eller stökfritt hem

Vad var störst omställning eller chock för dig, ett barn, två eller tre? Och varför?
– Det är klart att det är en jättestor omställning att bli mamma för första gången. Det finns ett före och ett efter, helt klart. Men trean... det blir verkligen en extra. Man har två barn och är två föräldrar och sen kommer ett barn till. Dels känns det väldigt rikt såklart, att barnen är fler än oss vuxna. De är en flock. Men från två till tre blev det dubbelt så svårt, vilket låter konstigt, men det är på något sätt mycket svårare att hålla reda på tre barn än två? Tre barn är många fler än två barn. 

Hur är du som mamma enligt dig själv?
– Jag har en tro på att alla mammor är de bästa mammorna till sina barn. Jag tror inte att vi ska jämföra oss så mycket med de andra. Jag är den bästa mamman till mina barn, i min familj. Jag skulle aldrig sitta här och klanka ner på mig själv eller höja upp sidor hos mig själv. Jag är den bästa mamman till mina barn. 

Vad gillar ni att göra tillsammans i er familj?
– Det roligaste är när hela familjen är samlad. Mina barn är i väldigt olika åldrar, så det är inte alltid vi är samlade. Men att bara hänga i samma gäng, det är den stora lyxen. Det behövs ingen speciellt aktivitet utan bara att vi är i samlad trupp. 

Att bara hänga i samma gäng, det är den stora lyxen

Vad har du på gång framöver?
– Skönhetsmärket All I am, som jag tycker är väldigt, väldigt kul. Sen har vi vår podd och Perfect Day och lite andra hemliga grejer som jag inte kan prata om, men det händer många roliga saker. Och för mig passar det väldigt bra att ha många olika projekt, och olika saker att göra. 

Hudterapeuten Maria Johansson har varit med och tagit fram de nya hudvårdsprodukterna. Foto: Pressbild/All I am beauty

Vad gör du om 10 år?
– Precis samma sak som nu, men kanske att jag har ännu mer tid i badrummet. Jag tror inte att jag kommer förändrats så mycket, men det är klart att mycket kommer förändras eftersom jag kommer ha äldre barn. Jag kanske har hittat en till hobby! 

Kanske blir golf då?
– Nej, absolut inte. 

LÄS ÄVEN: Gravida Kenza: ”Hade aldrig kunnat tro det här för fem år sedan”

LÄS ÄVEN: Louis Vuitton lanserar babykläder – se kollektionen här