Liv Mjönes i en intervju om familjen, barnen och karriären. Foto: Michel Widenius

Skådespelaren Liv Mjönes: "Barnen har fått mig att landa"

Skådespelaren Liv Mjönes, aktuell i filmen "All inclusive", om hur sönerna Bo, 8, och Klas, 6, visat henne vad som är viktigt – på riktigt.

Ingen har väl undgått succékomedin "All inclusive", där Suzanne Reuter blivit bedragen av sin man och åker på solsemester med sina vuxna döttrar?

Liv Mjönes är aktuell i filmen All inclusive

Liv Mjönes i filmen All Inclusive

– Det är en rolig må bra-film som du ska se med din mamma! Eller gå några kompisar och ta ett glas vin och snacka efteråt, säger Liv Mjönes, 38, som spelar den ena dottern.

Liv är den rutinerade skådespelaren som trots roller i succéer som "Miffo" och "Den allvarsamma leken", är lite av en doldis.

– Det är verkligen inte medvetet, men tidigare drog jag mig för intervjuer och gick aldrig på några premiärer. Jag tyckte att det var jättegenant att folk skulle sitta och fråga om mig och mitt yrke. Nu har jag lärt känna fler i branschen, så nu träffar jag alla mina kompisar på premiär, och då är det ju kul på ett annat sätt, berättar hon för mama.

– Jag tror inte heller att jag tar livet så superallvarligt längre, det känns inte så farligt att göra bort sig. Det kommer lite med att få barn också, att fokus flyttas och man blir bättre på att se vad som verkligen betyder något, tillägger hon.

Läs också: Våra bästa filmtips för 2018!

Liv Mjönes om vad som är viktigt – på riktigt

Tillsammans med maken Henrik, 41, har Liv sönerna Bo, 8, och Klas, 6.

– Det kanske låter klyschigt, men barnen har verkligen fått mig att landa. Mitt liv började lite på riktigt när jag fick barn. Både jag och Henrik var extremt redo att bli föräldrar när Bo föddes. Vi har aldrig saknat livet utan barn, tyckt att det är jobbigt att inte kunna gå ut på krogen eller så. Vi är mest glada att få slippa, ha ha! Vi älskar att fredagsmysa hemma med en Disneyfilm.

Liv tillsammans med sönerna Bo och Klas, som hon har tillsammans med maken Henrik. Foto: Michel Widenius

Hur är det att ha dig som mamma?

– Jag tror att jag är bra på att leka och mysa. Sedan är jag väldigt oplanerad, jag kan ha dåligt samvete över att det är lite all over the place när vi ska iväg någonstans. Ostrukturerat och kanske inte så mycket rutiner. Henrik är bättre på det där med rutiner och att de ska gå och lägga sig en viss tid.

– Men vi leker mycket, pojkarna älskar burken, brottning, fajtas. Och parkour.

Foto: Michel Widenius

Styling: Louise Zetterström/Artofficial agency

 Stylistassistent: Lee Hussain Lejon 

Hår och makeup: Jessica de la Torre

Detta är en rewrite av omslagsintervjun i mama nr 1 2018, som är gjord av Nina Hampusson. Läs hela artikeln, där Liv bland annat pratar om sin scenskräck och #metoo, i nya numret som finns i butik på tisdag!

Liv Mjönes på omslaget av mama.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård från Emma S för 159 kr. Köp nu!