Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ibland blir det inte rätt första gången. Här är sex kändispar som gett sina barn nya förnamn.
Ibland blir det inte rätt första gången. Här är sex kändispar som gett sina barn nya förnamn.
Ibland blir det inte rätt första gången. Här är sex kändispar som gett sina barn nya förnamn.
Ibland blir det inte rätt första gången. Här är sex kändispar som gett sina barn nya förnamn. Foto: Stella Pictures/Planet Photos/IBL

6 kändisar som har bytt namn på sina barn

En kändismamma ångrade sig efter två år, en gjorde ett komiskt misstag och ett par fick avslag från myndigheterna. Här är sex kändisbarn som har fått nya förnamn.

Att välja namn till sitt barn kan kännas som ett enormt beslut – dessutom är man ofta två föräldrar som ska enas och kanske behöver kompromissa. Och trots 9 månaders betänketid är det långt ifrån alla föräldrar som direkt efter födseln bestämmer sig för vad barnet ska heta. Efter en viss betänketid – i Sverige gäller tre månader – behöver man dock skicka in blanketter för att anmäla barnets namn.

Men vad gör man om man till slut valt ett namn och det sedan ändå inte känns helt rätt? Det är fullt möjligt att som förälder ändra namn på sitt barn, genom att betala in en avgift och ansöka om att byta förnamn eller tilltalsnamn. Detta har ett flertal kändisar som ångrat sina initiala namnbeslut tagit fasta på – och helt enkelt bytt ut namnet mot något de tycker passar bättre. 

6 kändisar som ändrat sina barns namn

1. Amy Schumers son Gene Attell blev Gene David

Lilla Gene fick ett nytt andranamn. Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

Skådespelerskan Amy Schumer och hennes make Chris Fischer gav sin son namnet Gene Attell Fischer. Men efter en tid insåg Amy att förnamnen ”Gene Attell” lät som ”genital”, alltså könsorgan. Det blev inte bättre av att efternamnet Fischer fick det fullständiga namnet att på engelska låta som ”genital fissure”, det vill säga sprickor i underlivet. 

Komiker som hon är kunde Amy skratta åt misstaget – och driva med det i sina stand up-shower – men paret har i dag bytt mellannamn på sonen så att han i stället heter Gene David.

Linda Lindorffs dotter Leija blev Wilhelmina

Linda Lindorff med maken Jacob och döttrarna Benedicte, Lykke och Wilhelmina 2018. Foto: HANS SHIMODA / IBL

TV4-programledaren Linda Lindorff födde i september 2009 sin andra dotter, som fick namnet Leija. Men ett par månader senare fick dottern ett nytt namn.
– Vi har bytt namn på henne. Jag kom på för tre veckor sedan att hon inte är en Leija. Hon heter Wilhelmina, sa Linda Lindorff till Expressen i december samma år.

Vilhelmina är också namnet på orten i södra Lappland där Linda Lindorff föddes.

Grimes och Elon Musks son X Æ A-12 blev X AE-XII

Elon Musk med sin son ”X”. Foto: PLANET PHOTOS / ddp

Amerikanska affärsmagnaten Elon Musk väckte stor uppmärksamhet när han och sångerskan Grimes gav sin gemensamma son det minst sagt udda namnet X Æ A-12. Dessvärre godkändes inte namnansökan eftersom namnet innehöll såväl siffror som specialtecken, vilket inte tillåts i USA. 

I det här fallet handlade det med andra ord inte om att de berömda föräldrarna ångrade sitt namnval, utan att de helt enkelt blev tvungna att byta. Det justerade namnet blev X AE-XII, och föräldrarna kallar helt enkelt sin son för ”X” – ”den okända variabeln”.

Mamma Grimes förklarade det ursprungliga namnvalet på Twitter, som pappa Elon numera är ägare till.

https://twitter.com/grimezsz/status/1257836061520101377

 

Vanessa Lindblads dotter Cleo blev Mila

På dotterns 2-årsdag avslöjade Vanessa att hon numera heter Mila.

Influencern Vanessa Lindblad fick 2020 en dotter som hon och maken Valentino under graviditeten bestämt skulle heta Cleo. Storebror Matteo fastnade också tidigt för namnet. Men redan när dottern föddes kände Vanessa att namnet inte passade, har hon berättat i sin tidigare podcast ”Nu börjar livet”. 

– Vi kallade henne någon gång för Cleo, och Matteo var så snabb på att snappa upp det. Men jag fortsatte att kolla på namn under hela graviditeten, och Valentino bara ”men älskling, han har valt det här namnet till henne nu, Matteo kallar ju redan henne för Cleo”, berättar Vanessa.

När dottern fyllt ett år berättade Vanessa för sin make att hon inte var nöjd med namnet och maken reagerade först med att kalla henne ”sjuk i huvudet”, enligt influencern, men sa sedan att det var upp till henne om hon ville ändra namnet.

Och så blev det. På dotterns 2-årsdag avslöjade Vanessa att hon numera heter Mila.

Kylie Jenners son Wolf har ett hemligt nytt namn 

Kylie Jenner och Travis Scott, som inte postat några bilder på sin son, gav honom namnet Wolf, men ångrade sig. Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN

Realitystjärnan Kylie Jenner och rapparen Travis Scott, som egentligen heter Jacques Webster, fick dottern Stormi i februari 2018 och sedan en son i februari 2022. Efter förlossningen kände sig Kylie pressad att bestämma vad sonen skulle heta för att kunna fylla i hans födelseattest. 

I realityshowen ”The Kardashians” har hon berättat att systern Khloe Kardashian då kom med namnförslaget Wolf. Kylie gillade att initialerna blev WW och fyllde i att han skulle heta Wolf Webster. Men hon ångrade sig nästan omedelbart.
– Direkt efter att jag skrev under födelsattesten tänkte jag, ”Vad har jag precis gjort?” säger hon i programmet.

Sex månader efter födseln gick Kylie ut på instagram och berättade att sonen inte längre heter Wolf, mer än på papperet. Paret har ett annat namn som de kallar honom, men har valt att ännu inte gå ut med det offentligt eller skicka in en ansökan om namnbyte.

– Han heter Wolf i sitt pass, men det kommer inte vara hans namn, berättade hon nyligen i talkshowen ”The Late Late Show”. 

 

Caterina Scorsones dotter Arwen blev Lucinda

Caterina Scorsone. Foto: ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK / ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Grey's Anatomy”-skådespelerskan Caterina Scorsone, som spelade dr Amelia Shepherd i tv-serien, fick slutet av 2019 sin tredje dotter med maken Rob Giles. Paret valde namnet Arwen till sitt yngsta barn, men tänkte om fyra månader senare.

De bestämde sig då för att i stället använda hennes andranamn, Lucinda, som tilltalsnamn och behövde med andra inte göra något officiellt namnbyte.

”Vi körde på det som var hennes mellannamn. Lucinda. 'Lucky' som smeknamn”, skrev skådespelerskan på Instagram.

Lilla Lucky har nu hunnit fylla tre år.

https://www.instagram.com/p/CgaorICJ6kt/?hl=sv

 

LÄS OCKSÅ: 12 kändismammor som skaffat barn på egen hand – helt utan partner

LÄS OCKSÅ: 8 kändisbarn som ser ut precis som sina föräldrar