Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Stjärnan född i Kalifornien 1987
2 AV 2

Så avslöjade 18 kändismammor att de var gravida (på röda mattan eller med bullar)

Blake Lively, Tuva Novotny, Nikki Amini och Eva Röse – alla lät de magen tala för sig själv när de poserade på röda mattan. Andra kändismammor visade magen på scen eller i direktsänd tv.

Här har vi samlat 18 kändismammor som avslöjat sina graviditeter på oväntade sätt.

Blake Livelys gravidmage talade för sig själv

Blake Lively dök upp gravid på röda mattan.

I mitten av september 2022 avslöjade ”Gossip Girl”-stjärnan Blake Lively den glada nyheten – hon väntar sitt fjärde barn. Stjärnan lät gravidmagen tala för sig själv när hon poserade på röda mattan i en guldglittrande klänning – med handen under magen. 

Det blir Lively och maken Ryan Reynolds fjärde barn. Paret har sedan tidigare James, 7, Inez, 5, och Betty, 2. Hollywoodstjärnorna blev tillsammans 2010 och gifte sig två år senare.

Blake Lively har tidigare avslöjat sina graviditeter på liknande sätt. 2016 dök hon upp på Metgalan – gravid med dottern Inez. Hon överraskade också sina fans vid en filmpremiär med lilla Betty i magen 2019. När hon var gravid med dottern James meddelade hon dock det hela på ett mer vanligt sätt – ett foto i sociala medier.

Tuva Novotnys glada nyhet på galan

Novotny visade upp sin gravidmage på svarta mattan.
https://www.instagram.com/p/Cc8MTAJK6dN/

I april 2022 var det världsberömda svenska skådespelerskan Tuva Novotny, 42, som kunde avslöja en stor och mycket glädjande nyhet på svarta mattan vid den glamorösa Elle-galan. Alla på plats kunde med egna se ögon se stjärnans gravidmage – och för Elle bekräftade hon också bebislyckan.
– Sådant pratar inte jag om, nu är vi här för fashion – men ja, sa skådespelaren.

Novotny ville inte säga vem som skulle bli pappa, men det har länge ryktats att hon och Alexander Skarsgård är ett par. Ingen av dem har kommenterat påståendet.

Adriana Lima prankade partnern på Tiktok

Supermodellen och tidigare Victoria's Secret-ängeln Adriana Lima avslöjade sin graviditet med ett prank på Tiktok. Foto: FRANCOIS MORI / AP TT NYHETSBYRÅN / TT

När supermodellen och tidigare Victoria's Secret-ängeln Adriana Lima avslöjade att hon skulle bli mamma blev det med sin allra första video på Tiktok. Först visade hon några videoklipp från när partnern Andre lyckats skrämma henne hemma i huset. ”Andre gillar att skrämma mig... Men i dag är det payback-time!”, skrev hon innan hon visade upp ett positivt graviditetstest som hon räckte över till sin chockade pojkvän.

Barnet är det första ihop med pojkvännen Andre Lemmers. Adriana har sedan tidigare döttrarna Valentina, 12, och Sienna, 9, tillsammans med basketspelaren Marko Jarić.

Nikki Aminis överraskning på galan

Nikki Amini avslöjade också sin graviditet på röda matten. ”Det är inte julmaten. Jag ska bli mamma!” sa hon till Expressen TV. Foto: Emily Dahl

Nikki Amini jobbade hårt i ”Idols” jury under fredagskvällarna – men hade också en liten hemlighet. Under Expressens livesändning från Elle-galan 2019 avslöjade TV4-profilen nämligen att hon var gravid. Det var när Amini började prata om sin vackra klänning som hon berättade att det varit svårt att designa den.

– Min kropp genomgår en naturlig förändring just nu så jag har inte vetat hur klänningen kommer att sitta, sa Nikki Amini och fortsatte glatt:

– Det är inte julmaten. Jag ska bli mamma!

I en intervju med mama efter att dottern Nilofar fötts berättade Nikki om att jobba med ”Idol” med en bebis på armen:

– Tidigare, innan jag hade Nilo, hade jag stått och kollat igenom bilderna och haft mer åsikter om smink, kläder och hår men nu bryr jag mig inte för jag vet att det blir fint ändå. Jag vill göra ett snyggt jobb men Nilo är prio.

Johanna ”Dotter” Jansson avslöjade i direktsändning

Dotter delade ut Sveriges poäng i Eurovison – och avslöjade graviditeten för hela världen. Foto: SVT
https://www.instagram.com/p/CdlSWeEM5S3/

När artisten Dotter skulle dela ut Sveriges jurypoäng i Eurovision song contest i maj 2022 var det något helt annat som hamnade i fokus – nämligen artistens egna avslöjande att hon väntar barn! ”Det är jag, Dotter här från Stockholm, Sverige, med min lilla knodd” sa hon i direktsändningen och klappade sig på magen.

– Ja, haha, det var en galen idé som jag först skojade med Dino (Dotters sambo, red anm), men han var inte så förtjust i idén från början. Sen hängde vi ett litet kompisgäng och Andreas Wijk, som är min elvamänning, kläckte idén att jag skulle ha på mig en ”Gravid t-shirt” som Carola hade en gång när hon skulle hålla tal, fast hon hade en ”Ledig t-shirt”, berättade hon för mama i en intervju efter avslöjandet. Hon fortsatte:

– Men jag ville inte vara så tydlig, så jag berättade att jag kunde säga ”It’s me Dotter with my Little tot”. Jag körde på den idén!

Scarlett Johanssons man berättade under sin ståupp-show

Scarlett Johanssons make, komikern Colin Jost, avslöjade graviditen från ståupp-scenen. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Det ryktades länge om att Hollywoodstjärnan och skådespelaren Scarlett Johansson var gravid. När det väl bekräftades var det på en minst sagt oväntat sätt. Det var under en ståuppföreställning i augusti 2021 som maken och ”Saturday Night Live”-stjärnan Colin Jost bekräftade ryktet. ”Vi ska ha en bebis, det är spännande”, sa han till publiken. 

Johansson har sedan tidigare en dotter från ett tidigare förhållande med fransmannen Romain Dauriac.

Beyoncé ikoniska bild sprängde Internet

Beyonce visade upp gravidmagen på på röda mattan – och bekräftade senare från scenen när hon sa till publiken: ”Jag vill att ni ska känna kärleken som växer i min mage”. Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
https://www.instagram.com/p/BP-rXUGBPJa/

Det var ingen tvekan om saken när Beyoncé, 29, kom gående nerför röda mattan på MTV-galan 2011. Under den skimrande röda klänningen syntes tydligt gravidmagen!  Hon poserade för fotograferna, höll handen om magen och sa ”Jag har en överraskning”. Senare när hon uppträdde inne på Nokia Theater i Los Angeles sa hon till publiken: ”Jag vill att ni ska ställa er upp. Jag vill att ni ska känna kärleken som växer i min mage.” Efter framträdande knäppte hon upp sin klänning och klappade på magen till publikens jubel. 

Men det var så klart inte sista gången Beyoncé skulle överraska oss med roliga nyheter! År 2017 delade hon den omtalade bilden där hon visar magen och är omringad av en blomstervägg. 

Bilden blev årets mest gillade bild på Instagram år 2017 och fick sammanlagt 11,2 miljoner (!) likes det året.

Jessica Brown Findlays överraskning på filmfestivalen

"Downton Abbey"-stjärnan Jessica Brown Findlay Foto: AP / AP COURTESY MASTERPIECE AP / AP COURTESY MASTERPIECE

Jessica Brown Findlay gjorde succé i hitserien "Downton Abbey", där hon spelade den älskvärda Lady Sybil. Tidigare i september i år avslöjade hon sin graviditet – på röda matten vid filmfestivalen i Venedig – klädd i en skir rosa lång klänning och med händerna på den runda gravidmagen. 

Stjärnan har tidigare berättat om svårigheterna att bi gravid. På Instagram delade hon tidigare i år en film där hon gav sig själv hormoninjektioner – och sa: ”IVF har gjort mig ännu mer medveten om vad kvinnor är kapabla till”.

Katy Perry visade magen i musikvideo

Katy Perry avslöjade sin graviditet i en musikvideo.
https://www.instagram.com/p/B9Vuje3nc06/

Stjärnan Katy Perry visade upp gravidlyckan med Orlando Bloom på ett ovanligt sätt i mars 2020. Hon passade nämligen på att visa gravidmagen i sin musikvideo till låten ”Never worn White”, och i slutet ser man hur hon klappar magen iklädd en tunn vit klänning. 

Dottern Daisy Dove Bloom kom till världen i augusti 2020. I ett pressmeddelande skrev paret: ”Vi flyter av kärlek och förundran över den säkra och hälsosamma ankomsten av vår dotter”. 

Skådespelaren Orlando Bloom har sedan tidigare en son, Flynn, från sitt äktenskap med Miranda Kerr.

Rihanna överraskade med smycken på magen

Sedan superstjärnan Rihanna gick ut med att hon väntar sitt första barn har hon radat upp gravidlooks som fått alla att tappa hakan. Foto: B4859 / AVALON / STELLA PICTURES/B4859 / AVALON AVALON

Nyheten att sångerskan Rihanna och rapparen Asap Rocky var gravida fick många av dra efter andan i januari 2022. På nytagna bilder sågs nämligen paret promenera hand i hand, och Rihanna visade mycket tydligt upp den runda gravidmagen som hon pyntat med stora smycken och stenar under den knallrosa jackan.

 

Cardi B bytte kläder – visade magen på tv

Cardi B avslöjade sin graviditet på scenen. Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN
https://youtu.be/g75yk7GfdAo

Rapparen gjorde stor succé när hon uppträdde på Saturday Night Live i april 2019. I början av programmet bar hon en stor klänning som täckte magen. När det var dags för hennes framträdande bytte hon om till en tajt vit klänning – och kameran zoomade ut så tittarna fick se stjärnans gravidmage. Efter att den stora nyheten avslöjats firade stjärnan, och i en film från kulisserna kunde man höra Cardi skrika ”Jag är äntligen fri”!
Även sin andra graviditet avslöjade hon faktiskt inifrån scenen, och denna gång var hon klädd i en diamantklädd jumpsuit med bara ett ”hål” med svart skirt tyg för gravidmagen.

Alida Morbergs överraskade pressen 

Alida Morberg avslöjade sin graviditet inför alla journalister på en pressdag. Några dagar senare dök hon upp i en röd klänning på röda mattan – och höll om sin mage. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom

På en pressdag i slutet av augusti 2022 dök skådespelaren Alida Morberg upp och visade gravidmagen – och bekräftade inför reportrarna på plats att hon och Bill Skarsgård ska bli tvåbarnsföräldrar. ”Det är jätteroligt. Superkul” förklarade hon sa och fortsatte med att berätta att graviditeten var väldigt planerad. En vecka senare dök hon upp på NK-galan och lyste i sin röda klänning och fina magen.

Eva Röse

Eva Röse gick på Polarprisgalan och avslöjade sin graviditet. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN / Kajsa Göransson

 

Skådespelaren Eva Röse visade med stor tydlighet att hon väntade sitt fjärde barn 2016 vid Polarprisgalan i Stockholm – i en slimmad gyllene klänning. Hon släpptes strax därpå nyheten ordentligt på sitt instagram-konto där hon poserade med en rejäl bula och texten: ”Okejrå. Nu är det tydligen offentligt.”

Game of Thrones-Sophie Turner på röda mattan

Sophie Turners mage talade för sig själv när hon dök upp på Met-galan i maj 2022 i Louis Vuitton. Själv sa hon inget.
https://www.instagram.com/p/CdJOhb4LKSz/?hl=en

Även om många gissade att ”Game of thrones” Sophie Turner var gravid igen när hon dök upp på Met-galan i maj 2022 med rund gravidmage under sin outfit från Louis Vuitton – var det inte förrän veckan efter galan om bekräftade det hela. I en stor omslagsintervju med Elle UK bekräftade hon att hon och Jonas Brother-sångaren Joe Jonas skulle bli tvåbarnsföräldrar.

– Det är vad livet handlar om för mig - att uppfostra nästa generation. Det största i livet är att se min dotter gå från klarhet till klarhet. Vi är så glada över att utöka familjen. Det är den bästa välsignelsen någonsin.

Kirsten Dunst avslöjade bebisen på omslaget

Kirsten Dunst avslöjade graviditeten på ett magasinsomslag. Foto: Broadimage/REX /Broadimage/SIPA/IBL
https://www.instagram.com/p/CNDdIbxJaVI/?

Skådespelaren Kirsten Dunst bekräftade att hon väntade sitt andra barn i mars 2021 i ett modereportage för W Magazine – regisserat av Sofia Coppola. Klädd i en fantastisk gräddklänning från Rodarte visade Dunst upp sin gravidmage. 

Dunst och hennes partner, Jesse Plemons, var redan stolta föräldrar till sonen Ennis som föddes 2018.

Nicki Minaj härliga outfit avslöjade allt

Nicki Minaj avslöjade sin graviditet med en bild i sociala medier där hon har gul peruk och matchande bh-set med smycken och högklackat. Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
https://www.instagram.com/p/CWwRQ0dPhZq/

 

Rappstjärnan Nicki Minaj avslöjade i juli 2020 sin graviditet på vanligt Instagram-vis, men bilden var milt sagt mer kreativ än normen. Hon skrev: ”#Preggers 💛” till ett foto där hon bär en gul peruk och matchande bh-set med smycken och högklackat. På ett annat foto höll visade hon också gravidmagen, iklädd i klackar, knähöga vita strumpor, ett Marie Antoinette-inspirerat underklädesset i två delar och en blå peruk.

– Att bli mamma har fått mig att se det goda hos andra, det goda i universum, sa hon senare i ”The Late Late Show with James Corden”. 

Kate Hudson smällde ballonger

https://www.instagram.com/p/BhPKzU8AMhT/?

Skådisen Kate Hudson avslöjade sin tredje graviditet i april 2018 med att smälla ballonger!

Plåt med bullar avslöjade Sigrids graviditet

Sigrid Bernson med fina magen i vecka 27. Till vänster bilden hon och Robin publicerade när de avslöjade att det fanns en ”bulle i ugnen”.

I april 2022 meddelade ”Let's dance”-profilen Sigrid Bernson och hennes partner Robin Bengsson att de skulle bli föräldrar – med en bild på en plåt nygräddade bullar. 

”En bulle verkar ta lite längre tid än de andra... I september blir Wille storebror och vi alla längtar tills vi får träffa den lille i magen”, skrev de till bilden där Sigrid Bernson visar upp magen.

Paret träffades 2019 när de tävlade tillsammans i ”Let's dance” i TV4. På julafton samma år gick de ut offentligt med sin kärlek. I en intervju med mama berättade Sigrid mer om gravidlyckan, ljuset i tunneln efter utmattningsdimman, nyårsafton när det blev plus på stickan – och om starka kärleken till bonussonen.

LÄS OCKSÅ: 12 kändismammor som skaffat barn på egen hand – helt utan partner

LÄS OCKSÅ: Här är kändismammorna som har tvillingar