Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sarah Jessica Parker och Marie Serneholt med sina respektive tvillingar.
Sarah Jessica Parker och Marie Serneholt med sina respektive tvillingar.
Sarah Jessica Parker och Marie Serneholt med sina respektive tvillingar.
Sarah Jessica Parker och Marie Serneholt med sina respektive tvillingar. Foto: REX/Shutterstock/@marieserneholt Instagram

Här är kändismammorna som alla har tvillingar

Dubbelt trubbel eller bara dubbelt så mycket kärlek? Att ha tvillingar är både utmanande och underbart. Här är 13 kändismammor som alla har tvillingar! 

Tänk ändå att få ynnesten att nära två identiska små knyten vid sitt bröst samtidigt. Att bli tvillingmamma är att känna sig utvald, men också dubbelt upp med allt: Mata, sköta, älska. Här är 13 kända tvillingmammor, alla med sin egen historia, men Mariah Carey sammanfattar det hela ganska bra: 

”De är mycket på en gång, men de ger mig så mycket kärlek i gengäld”

Kända tvillingmammor att inspireras och imponeras av

1. Marie Serneholt 

https://www.instagram.com/p/CZd8iPDMAAP/

Artisten Marie Serneholt blev mamma till tvillingpojkarna Nicholas och Philip i september 2018. 

– På något sätt kände min sambo på sig att det skulle vara tvillingar. Han hade pratat om det tidigare, att det skulle vara två där inne, och jag har bara sagt ”lägg av!”… Och sedan när jag ligger där på britsen med magen insmetad så tittar barnmorskan på skärmen och säger: ”Är det här ert första ultraljud?”. ”Ja” svarar jag och ligger där och tittar på skärmen utan att veta vad det är jag egentligen ska se och så fortsätter hon: ”Ser ni vad jag ser?”. Och min kille bara ”Är det två?”, varpå hon svarar ”Jajamen!”, berättade Marie för mama i en intervju 2018 när killarna var födda.

2. Linda Pira 

Foto: EMMALISA PAULY

Artisten Linda Pira blev tvillingmamma till sönerna Kyiam och Daviel, 2013. 

I en intervju med mama berättar hon om graviditeten.
– Jag mådde illa och allt sådant där som man gör, men det var jättebra fram till sjunde månaden, då blev allting bara pissjobbigt. Jag hade så ont överallt. Jag kunde inte sitta, för jag hade ont i svanskotan, jag kunde inte ligga… Samtidigt, jag har läst jättemycket på internet om tvillinggraviditeter och jag känner inte igen så mycket, jag undrade om det var något fel på mig.

3. Niffi Sjöberg  

Niffi Sjöberg, som var med i tv-programmet ”Unga Mammor”, är mamma till tvillingarna Ludwig och Wilma som föddes i mars 2017. Hennes tvillinggraviditet var inte bara speciell i att hon väntade tvillingar, det visade sig att barnen hade olika biologiska pappor. Exakt hur det kommer sig att Niffi fick tvillingar med olika biologiska pappor vet ingen, inte ens läkarna.

– Under samma ägglossning har två ägg blivit befruktade vid olika tillfällen. Det ena har väl blivit befruktat först och så har det andra legat och väntat, gissar jag. De som gjorde DNA-testet trodde ju inte ens på det, det var därför det tog sådan tid – för att de inte trodde på resultatet, berättade Niffi för mama 2019.

4. Bea Åkerlund 

Stylisten och kreatören Bea Åkerlund är mamma till tvillingdöttrarna Eddie och Billie, som föddes 2009. När de var bebisar sov de i diamantbeströdda svarta spjälsängar och åkte i svarta barnvagnar dekorerade med dödskallar, och förärades snabbt en egen hashtagg: #akerlundtwins. 

– De har mer kläder än att vissa barn antagligen har på en hel livstid, och allt de vill ha på sig är varsin urvuxen pyjamas som jag köpte på Target, eller något annat billigt som jag hatar!, berättade Bea Åkerlund för New York Times 2013.

Bea Åkerlund är inte bara mega-stjärnstylist, hon är även tvillingmamma. Foto: Matt Baron/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

5. Amal Clooney 

Advokaten Amal Clooney som också kan titulera sig som författare och aktivist, blev i juni 2017 mamma till tvillingarna Alexander och Ella

– George var mycket noga med att se till att” mamma ”var det första ordet (de sa när de började prata), berättar Amal i en intervju med Vogue, 2018. Och George är förstås barnens pappa, George Clooney alltså!

I samma intervju berättar Amal Clooney att Alexander är sin pappa upp i dagen, medan alla är överens om att Ella ser ut som sin mamma. ”Tack och lov”, lär George sagt.

Kvalitetstiden med barnen sker på morgonen, enligt Amal. 

– Mellan klockan sex och åtta på morgonen är vi alla i vår säng, jag planerar inga samtal före åtta. När jag ammade var det mycket bökigare, eftersom de var två. Jag hade alla slags konstiga amningskuddar och maskiner till hjälp.

6. Beyoncé 

Superstjärnan Beyoncé blev i juni 2017 tvillingmamma till Sir Carter och Rumi. Den nyblivna trebarnsmamman tog till sociala medier och hyllade året som gått och hela sin familj.

– Vid 36 år är jag trebarnsmamma. Jag ammade tvillingar. Jag förnyade mina löften med min man sedan tio år. Jag uppträdde på Coachella efter graviditeten. Sedan släppte min man och jag ett album tillsammans, 'Allt är kärlek'. Och vi har turnerat med vår familj runtom i världen och älskat det. Det här året har varit monumentalt för mig. Jag tackar Gud för alla i mitt liv. 

I en tv-intervju 2018 på ”Good Morning America” öppnade Beyoncé upp om sitt familjeliv. Hon sa: ”Att vara mamma, min familj är min största prioritet”.

Queen B med sina tvillingbebisar Sir och Rumi. Foto: TT

7. Sarah Jessica Parker 

Skådespelaren Sarah Jessica Parker blev mamma till tvillingarna Tabitha och Marion Loretta, 2009, efter att ha drabbats av sekundär infertilitet efter att sonen James föddes 2002. Tvillingdöttrarna föddes med hjälp av en surrogatmamma. 

– Jag menar, wow!” sa hon till Access, om sin reaktion när hon först fick veta att de väntade tvillingar. Vi förväntade oss inte det. Jag tror att efter en viss tid tenderar du att hålla dina förhoppningar i schack för att inte bli besviken. En bebis skulle verkligen ha varit nog och vi hade känt oss otroligt lyckliga, men två, det var som ett skämt!

Sarah Jessica Parker med sina tvillingtjejer! Foto: REX/Shutterstock

8. Angelina Jolie 

Skådespelaren Angelina Jolie blev år 2008 mamma till tvillingarna Vivienne och Knox Pitt-Jolie. (På bilden nedan syns tvillingarna längst fram). Tvillingarna föddes i Nice i Frankrike. Och enligt Reuters var förlossningsläkaren ganska nervös på grund av Angelina och Brads kändisstatus och sa: ”Det var inte press på medicinsk nivå, för jag har tränat i ett visst antal år, men det är sant att det var en viss press på grund av parets berömmelse. ”

Angelina Jolie på röda mattan med Knox, Zahara, Vivienne och Shiloh. Foto: AXELLE/BAUER-GRIFFIN/MEGA / TT NYHETSBYRÅN

9. Jennifer Lopez 

Foto: J. SHARMA/BRUJA,PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Artisten Jennifer Lopez blev 2008 tvillingmamma till Max och Emme

– Jag var i Portugal för en stor show när jag för första gången insåg att jag var gravid. Jag satt i sminket och plötsligt kände jag ett litet fladder i magen, som en liten fjäril ungefär, det var då jag förstod. Jag bara visste att jag var gravid, berättar Jennifer i sin Youtube-kanal.

På det första ultraljudet sa läkaren: ”Ser du det där lilla riskornet? Det är barnet. Ser du det andra lilla riskornet? Det är det andra barnet”. 

– Jag började skratta hysteriskt, jag kunde inte tro det. Det var så jag fick reda på att jag väntade tvillingar. ”

10. Mariah Carey 

År 2011 blev artisten Mariah Carey mamma till tvillingarna Monroe och Moroccan.

– De är mycket på en gång, men de ger mig så mycket kärlek i gengäld, sa Mariah Carey om sina tvillingar till People, 2019.

11. Julia Roberts 

Julia och tvillingarna. Foto: DR / STELLA PICTURES

Skådespelaren Julia Roberts blev år 2004 mamma till tvillingarna Hazel och Phinnaeus Finn. Bilden nedan är upplagd av Julia Robets make, Danny Moder. (Med på bilden är också den yngre brorsan Henry.) 

2017 när Julia Roberts var med på ”The Ellen DeGeneres Show” blev hon tillfrågad om hon hade några råd att ge Amal och George Clooney som då väntade sina tvillingar.

– Det kommer att bli så kul. De är ett fantastiskt par och jag tror inte att de behöver råd från mig eller någon annan,” svarade hon då, men tillade:

– Men samtidigt är du helt ensam där klockan tre på morgonen och du bara: Vad gör jag? Var kom de ifrån och när försvinner de? Men man tar sig igenom det och även om det är med både tårar och fel beslut, men alla gör dem och det är fantastiskt trots allt! 

12. Madonna 

Artisten och pop-ikonen Madonna blev tvillingmamma 2017, när hon adopterade tvillingarna Estere och Stelle (som då var 4 år). Och att säga att Madonna, 62, fortfarande har ett hektiskt schema är lite av en underdrift. Men en prioritet är att skapa tid för alla sina sex barn.

– Om jag repar kommer de och hälsar på. Sedan ses vi när jag kommer hem, och jag brukar göra mitt bästa för att äta så många måltider tillsammans som möjligt med dem, berättar hon för People.

Mamma Mia, mamma Madonna! Foto: FACETOFACE / TT

13. Marcia Cross

”Desperate Housewives”-skådisen Marcia Cross blev år 2007 mamma till tvillingarna Eden and Savannah

– Jag var livrädd, sa hon till Today, om att vänta tvillingar. Och ännu värre att det var tjejer. Men nu är jag bara glad. Det finns inget starkare än det kvinnliga bandet.

Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

LÄS OCKSÅ: Tvillingsystrarna Jessica och Josefine är båda gravida samtidigt: ”Något vi drömt om”