Spanska vitlöksräkor
Spanska vitlöksräkor Foto: © Chris Terry 2009

Spanska vitlöksräkor

4 portioner

Du behöver:
600 g stora, råa räkor
4 msk olivolja
5–6 vitlöksklyftor
2 torkade chilifrukter
Havssalt och peppar
Bladpersilja
Citronklyftor

Gör så här:
Låt räkorna vara kvar i skalen eller ta bort huvud, skal och tarm men låt stjärten sitta kvar. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i vitlök, finhackad chili och en nypa salt och peppar. Fräs på medellåg värme i en minut, tills vitlöken fått svag färg. Lägg räkorna i pannan, öka värmen och fräs i 1 ½ minut per sida, tills de är ljust röda och ogenomskinliga. Lägg upp räkorna på ett varmt fat eller direkt på tallrikarna, ringla över oljan från pannan och strö över lite hackad persilja. Servera med citronklyftor och gott lantbröd. 

Recept och bild från Gordon Ramsays bok "Världens mat" (Max Ström).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!