Sökes: Ansvarig digitalredaktör till mama

Vill du vara med och utveckla ett av Bonnier Magazines & Brands mest innovativa varumärken tillsammans med oss på mama-redaktionen? I så fall är du kanske vår nya innehållschef, när vår nuvarande stjärna Linnea Isaksson går vidare till nya utmaningar inom företaget!

På mama-redaktionen utgår all produktion från vår digitala publicering och vårt främsta fokus är sajten mama.nu, insta/stories och facebook (inklusive vår facebookgrupp mamapower). Vi gör även ett magasin på 8 nummer/år, mamapodden samt vårt årliga event Årets mama. Vi brinner för att vara Sveriges självklara mötesplats för kvinnor som drömmer om, väntar eller har barn, och att kunna ge våra läsare underhållande, engagerande, inspirerande och exklusivt innehåll, oavsett plattform.

Som Ansvarig digitalredaktör på mama har du ansvar för den dagliga produktionen på redaktionen och att anpassa innehållet till våra olika kanaler tillsammans med mamas redaktörer. Du planerar, analyserar, optimerar och utvärderar dagens och veckans innehåll på sajten och i våra sociala kanaler. Du säkerställer att vi uppfyller vår digitala annonstemaplan varje månad, synkar kommersiella poster som ska gå i våra sociala medier med annonsavdelningen, och planerar tillsammans med ansvarig magasinredaktör för vilka jobb som kan publiceras i print.

Du har tidigare vana att leda en redaktion eller arbetsgrupp, och har troligen en bakgrund som exempelvis webbredaktör, contentansvarig, eller redaktionschef på en digitalt driven redaktion. Du är noggrann och strukturerad – och givetvis en språknörd som vet vilka rubriker och vilket tilltal som funkar i olika kanaler, och har fingertoppskänslan att sätta en vass rubbe/ingress som är både varumärkesnära i tonalitet och seo-optimerad. Du är van vid ett högt tempo, och att snabbt kunna ställa om när förutsättningarna kräver.

Som person tror vi att du är nyfiken, orädd, lösningsorienterad och kreativ. Du kavlar självklart upp ärmarna där du ser att det behövs. Vi utgår ifrån att du brinner för de ämnen som varumärket mama berör, då du troligen själv befinner dig mitt i mamas målgrupp – och därmed har du förstås även stenkoll på vilka influencers mamas målgrupp följer och inspireras av.

Vi kan lova dig ett stimulerande arbete med spännande och varierande arbetsuppgifter, supertrevliga arbetskamrater och hög kreativ höjd.

Tjänsten är heltid och vi önskar att du kan börja så snart som möjligt.

Fackliga frågor besvaras av journalistklubbens ordförande på Bonnier Magazines & Brands, Emma Hammenstig, tel. 073-644 64 22

Låter det intressant? Hör av dig asap med en ansökan till chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh: louise@mama.bonnier.se 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!