Snart har Babblarna-musikalen premiär – och biljetterna går åt som smör!

De gulliga figurerna i Babblarna har uppskattats av hundratusentals barn, och minst lika många föräldrar (lite lugn och ro under matlagningen, någon?). Nu blir Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo musikal – och det gäller att skynda sig om man vill få tag på en biljett.

Det är många föräldrar som har vittnat om hur Babblarna har räddat deras kaosiga vardagskvällar och många är de barn som kan sjunga med i ”Första låten”, ”Bergochdalbanebit” och ”Stompalong Tut Pling Sång”.

Därför är det inte så konstigt att de populära figurerna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo nu blir musikal!

I musikalen medverkar Gustav Karlberg, Sara Englund och Fatima Edell. Foto: Anja Callius Fotograf

– ”Babblarna – första musikalen” är en svängig, interaktiv och rolig musikal med barnens stora favoriter. Man får träffa robotflickan Klonk som med publikens hjälp trollar fram Babblarna ur deras hus. Vi klappar fram Diddi, sjunger fram Doddo, viskar i brevlådan efter Bibbi och stampar fram Dadda, berättar My Blomqvist Olsberg, som skrivit och regisserat föreställningen.

Har fått fantastiskt mottagande

"Babblarna – första musikalen" är en historia om kärlek, äventyr och mod och om att det är okej att vara annorlunda.

– Allt förpackat med språkutveckling, specialpedagogik och svängig musik i första rummet – framfört med tal, tecken, sång och dans, förklarar My.

Och det är många som är positiva till att de mjuka figurerna nu tar sig upp på scen.

– Mottagandet har varit helt enastående! Jag är helt tagen på sängen. Jag har 300 förfrågningar i min mejl. De flesta offentliga föreställningar vi har säljer slut på nolltid.

HÄR KAN DU LÄRA DIG VEM SOM ÄR VEM I BABBLARNA!

Musikalen har urpremiär den 9 oktober på Musikaliska i Stockholm, men den är utsåld sedan länge och till övriga föreställningar finns endast ett fåtal biljetter kvar.

Biljetterna sålde slut på 9 minuter

Däremot går det att beställa föreställningen till sin 

Foto: Anja Callius Fotograf

ort. Redan nu kommer den att turnera över hela landet.

– Den har beställts till allt från förskolor, teatrar, kommuner och bibliotek till kulturhus.

Härom dagen släppte Jönköping Teater sina biljetter till föreställningen som är i februari 2017. Biljetterna tog slut på nio minuter.

[adSpace placement="auto"]

– Teatern skulle fira med tårta. De hade bara varit med om det en enda gång tidigare och det var när Johan Glans kom till teatern. Så Jönköping Teater satte in ytterligare en föreställning, för att två dygn senare fråga om vi ville göra en tredje samma dag! berättar My.

Hur kan de som inte fått tag i biljetter uppleva musikalen ändå?

– De får tjata på sin lokala teater, sitt kulturhus eller bibliotek att beställa oss. Eller låta förskolan köpa in en föreställning. Flera förskolor kan gå ihop och köpa en föreställning. På så vis blir det billigare för alla.

Foto: Anja Callius Fotograf

Vem är din favorit av figurerna i Babblarna?

– Jag känner igen mig i alla! Men Diddi och Bobbo har min intensitet, energi, vilja och glädje. Så måste jag välja någon får de bli de två!

Vad är planen framöver för "Babblarna – första musikalen"?

– Att nå ut i precis hela Sverige och glädja så många barn som möjligt. Att möta alla olika barn som har Babblarna som sina favoriter. Och att göra både folkparksturné och en fast teater en längre tid i Stockholm. Det skulle vara drömmen. Allt är möjligt, hela tiden. Det är underbart att jobba med ett projekt och ett gäng färgglada figurer som alla vill träffa. Kan det bli bättre?

Missa ingenting från din favoritsajt – ladda ned appen mama nu!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!