Snart halloween! Är barnen redo för att gå ut och säga ”bus eller godis”?
Snart halloween! Är barnen redo för att gå ut och säga ”bus eller godis”?

Halloween 2020: När går man ”bus eller godis” i Sverige? Här är svaret!

När infaller halloween? Jo, lördagen den 31 oktober. mama reder ut hur du ska förbereda dig och vet när barnen ska gå runt och säga ”bus eller godis” i Sverige.

När är det egentligen halloween? Ska vi vara traditionella infaller halloween ALLTID den 31 oktober, oavsett veckodag. Sedan den amerikanska högtiden blivit stor även här i Sverige har många av oss satt sin egen prägel på den. Detta gör att det råder stor förvirring bland föräldrar som inte vet när det är dags att klä ut barnen till spöken för att tigga godis av grannarna.

Halloween och alla helgons dag 2020

I år infaller halloween på samma dag som alla helgons dag, lördag den 31 oktober. Men det kan vara bra att förbereda en godisskål också till fredag den 30 oktober - då många utklädda barn säkerligen kommer att vara ute även då.

För att komma i rätt halloweenstämning kan man passa på att pyssla och göra halloweengodis.

Kokt finger, någon?

Saker att tänka på inför halloween

Vill du ha besök – ställ ut en pumpa eller pynta med något annat kusligt så att barnen vet att det är okej att knacka på. Här finns massa lagom kusligt pynt att gå loss på.

Preppa med massor av godis. Gärna med papper på för att undvika barnbaciller.

Vill du vara säker på att dina barn får något i sina godishinkar – fråga i grannskapets eventuella Facebookgrupp när det är okej att komma. Annars, satsa på 31 oktober, då kan ingen klaga eftersom det trots allt ÄR den riktiga halloweendagen.

Vill du INTE ha besök – släck alla lampor!

Om ni inte har planerat outfit ännu kan ni välja att skapa egna:

Endast fantasin sätter gränser när man klär ut sig på halloween.


Här finns mer inspiration till att göra egna halloweenkostymer.
Av: Lisa Nylén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + hudvårdskit från SENSAI för 199 kr. Köp nu!