Foto: gettyimages

Sjuk med sjuka barn – 10 bevis på att det är det jobbigaste som finns

Det finns inget jobbigare än att vara riktigt sjuk. Eller jo. Det finns det. Att vara riktigt sjuk, med sjuka barn.

1. Det vidriga uppvaknandet

Både du och din partner vaknar med 39 graders feber, svinont i halsen och tycker att det jobbigaste i hela världen vore att resa sig upp ur sängen. Då kommer barnen in och kräver frukost och att du resten av dagen spelar hockeyspel, klär ut dig till prinsessa och gör trollkonster. Welcome to hell hour upphöjt i 15 timmar i sträck.

2. Den psykiska smärtan i öronen

Ett av barnen MÅSTE bada badkar NU. När du förklarar att det inte går börjar hen skrika väldigt väldigt högt, väldigt väldigt länge. Tilläggas bör att det är något med väldigt höga skrik och feber som inte riktigt gifter sig. So to speak.

3. Insikten om att det kan göra ont överallt att ha olika tv-smak

Det enda positiva med att vara sjuk är att man får titta på tv. Det får man nu också. Men inte på House of cards, utan MASHA OCH FUCKING BJÖRNEN. Att ha jätteont i huvudet och tvingas kolla på ”Masha och Björnen” är inget annat än tortyr.

4. Det stora problemet

Eller okej det finns ju en till positiv sak. Glassen. Men du vill ju ha din Ben & Jerry’s-glass. Du kan ju verkligen inte äta den när barnen är närvarande. Dels för att du vill ha den för dig själv, dels för att det är emot dina privatekonomiska principer att ge SVINDYR glass till treåringar. Men det är det kanske värt ändå?

5. Kräkisen…

Det här skojiga när hela familjen drabbas av kräksjuka. Först blir barnen sjuka och du är – efter nätter av konstant spytorkande – så trött att du känner att du är värd att åka till Bali själv i tre månader bara för att vila upp dig. Då är det din tur att kräkas, och barnen är inte ens minsta lilla omtöcknade längre utan springer och hoppar (på din mage) de återstående 48 timmarna av kräkkarantänen.

6. Kräkisen fortsättning...

Vi kan inte släppa det där med kräksjukan. Att kräkas är ju som bekant vidrigt, även utan närvaro av andra element i tillvaron. Innan man fick barn tyckte man ju till exempel att det var det allra värsta en människa kunde drabbas av i livet. Aldrig tänkte man så mörka tankar som under en spya. Det KAN bli värre. Det märker du när du får en bebis och väcker bebisen VARJE gång du kräks på natten. Söva bebis samtidigt som du kaskadkräks! Drömaktivitet (om du drömmer mardrömmar).

 

7. Utgång lika med dödsgång

Du inser att du måste gå ut och köpa hostmedicin till barnen. Borde man inte få färdtjänst till sånt?

8. Affären IGEN

Förutom ALLT, måste du dessutom oroa dig för att inte barnen får i sig tillräckligt med vätska. När du försökt allt i dryckesväg förutom sprit och läsk, inser du att du måste gå till affären igen för att köpa just läsk, för att se om det eventuellt funkar.

9. Barnfria kollegor

Det jobbigaste är ändå när barnfria kollegor klagar på att de är hemma med feber. De har ju inte ens någon som använder dem som hoppborg?

 

10. När man ångrar typ sitt liv

Du får reda på att Försäkringskassan går med på att partnern vabbar om barnen är sjuka när du är sjuk. Detta får du reda på precis när barnet fyllt 4 och typ inte blir sjukt längre…

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!