Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vad kan man göra som par om en vill ha sex oftare än den andra?Vad kan man göra som par om en vill ha sex oftare än den andra?Vad kan man göra som par om en vill ha sex oftare än den andra?
Vad kan man göra som par om en vill ha sex oftare än den andra? Foto: Bauer media/Unsplash

”Vi har olika mycket sexlust” – Alexandra Rejsmar svarar

Alexandra Rejsmar är tvåbarnsmamma och bloggar här hos mama. Hon driver även podden ”Alla Våra Ligg” och har jobbat som sexrådgivare i en erotikbutik. Här svarar hon på en sexfråga som hon menar är vanlig. 

”Idag tänkte jag svara på en fråga jag ofta får angående ojämn sexlust par emellan.” inleder Alexandra Rejsmar sitt blogginlägg

Fråga: Vi har olika mycket sexlust

”Jag och min partner har tyvärr inte så mycket sex, brukar mest bli 1 gång i veckan men oftast så är det 1-2 gånger i månaden. Hon tycker att jag vill ha sex för ofta och jag tycker minst 1-2 gånger i veckan är rimligt.

Är detta vanligt?”

Alexandra Rejsmar: ”Ojämn sexlust är jättevanligt”

”Ojämn sexlust och driv är jättevanligt. Det jag ser som en vanlig orsak till detta är att vi ofta tolkar sex som penetration. Ibland kan det hjälpa att ta ett steg tillbaka från penetrationen och börja forska i erotiska upplevelser tillsammans istället”, skriver Alexandra och ger sedan tips på erotiska upplevelser och saker att testa som kan göra att lusten infinner sig. 

För mer lust i vardagen – testa det här

Massage.

Lyssna på en ljudbok med sexuella inslag eller en erotisk novell.

Få in fysisk beröring i vardagen, kanske kli i hårbotten när ni ser på tv.

Hångla med varandra.

Ge varandra komplimanger - både för utseendet och för egenskaper.

”Är du modig kan du föreslå att ni sitter i lotus med varandra och andas tillsammans”, skriver Alexandra och fortsätter:
”Den brukar väcka inre sexuella känslor, både fysiskt och psykiskt. Glöm inte att kvinnor (och män) behöver få höra att man är älskad, dagligen.”

LÄS MER: Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar: ”Många mammor undrar hur de ska få tillbaka lusten”

LÄS MER:
Studie visar: Så ofta dejtar lyckliga par (och det kan ni hitta på!)