Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar är ny profil hos mama
Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar är ny profil hos mama
Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar är ny profil hos mama
Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar är ny profil hos mama Foto: Bauer media/privat

Sexrådgivaren Alexandra Rejsmar: ”Många mammor undrar hur de ska få tillbaka lusten”

Sexrådgivaren och podcastprofilen Alexandra Rejsmar är ny bloggare hos mama.

– Ni kommer få läsa om sex och relationer. Det blir topplistor på sexleksaker, handfasta råd, guider och egna funderingar kring ämnet och hur man får ihop livspusslet.

Emelie Lindblom Dalén

Hej Alexandra! Varmt välkommen till mama! För de som inte känner till dig – vem är du?
– Stort tack! Jag är 32 år gammal, har två barn tillsammans med min kille sen 17 år tillbaka. Vi bor i ett litet gulligt hus på landet med våra katter.

– Jag jobbar med sex och samlevnad dels i podcasten ”Alla Våra Ligg” som jag driver ihop med min kollega Matilda Carleson. Men också som sexrådgivare och produktexpert i en erotikbutik i Norrköping.

– När jag inte jobbar eller hänger med min familj eller mina vänner roar jag mig med Tv-serier, poddar, film och böcker.

Alexandra Rejsmar

Ålder: 32.

Familj: Sambo Petter, Leah, 12, Tristan, 7, och våra katter Cersei och Isaak.

Gör: Jobbar med sexuell hälsa.

Bor: Norrköping.

Aktuell: Med podcasten ”Alla Våra Ligg” som släpps på torsdagar.

Berätta lite om din bakgrund och familj!
– Jag träffade min kille när vi var femton och har hängt ihop sen dess. Vår äldsta dotter heter Leah och blev nyss 12, vilket är helt sjukt. Henne fick vi tidigt och sen väntade vi fem år innan vi fick Tristan som är 7.

– Min pappa kom till Sverige från Argentina när han var 17, så jag har vuxit upp med två kulturer som jag även försöker ge mina barn.

Alexandra Rejsmar – ny bloggare hos mama 

Vad kommer vi få läsa om i din blogg?
– Ni kommer få läsa om sex och relationer. Det blir topplistor på sexleksaker, handfasta råd, guider och egna funderingar kring ämnet och hur man får ihop livspusslet. Men ni kommer också att få ta del av mina intressen och min vardag. Kläder, inredning och mat kommer ni förmodligen också att få läsa om.

– Vi bor rätt litet så kanske lite tips om hur man gör så mycket rum som möjligt i ett litet hus eller lägenhet.

https://www.instagram.com/p/CbR9zs5O4Lv/

Finns det några mammafrågor som du brinner extra för?
– Jag är ju feminist så jag brinner för alla kvinnofrågor. Men just när det kommer till mammafrågor, så brinner jag för att vi mammor måste få vara olika även i våra föräldraroller. Vi klumpas lätt ihop som en art där vi förväntas vara proffs på alla kvinnligt kodade sysslor. Jag är sämst på dom och jag tror att vi är många som grämer oss för det. Vi är mammor, inte samordnare.

Du vill stärka kvinnor i sin sexualitet – hur kom det sig att det blev din hjärtefråga tror du?
– Jag anser att sexualitet är det som främst används mot kvinnor när det kommer till patriarkala strukturer. Jag pratar om sexuellt våld, abortfrågor, preventivmedel, hederskultur, slutshaming, köp av kvinnokroppar med mer. Bristen på upplysning kring kvinnokroppar och kvinnliga åkommor är bedrövande.

Njutning är det finaste våra kroppar blivit skänkta

– Vi har ju också en bra bit att gå innan kvinnans sexualitet är accepterad fullt ut. Länge trodde man inte att kvinnor hade ett sexuellt driv och de som hade det diagnostiserade man med hysteri. Jag tror verkligen på att kunskap är makt och om man lär sig att förvalta sin sexualitet är det svårare att få den använd emot sig.

– Sen är ju njutning det finaste våra kroppar blivit skänkta, jag vill att alla kvinnor ska få tillgång till den.

Den vanligaste frågan Alexandra får som sexrådgivare

Vilken är den vanligaste frågan du får i din roll som sexrådgivare?
– Oj, det är så olika vad folk funderar på när det kommer till sex och i vilket ärende de kommer med. Men ofta undrar kvinnor hur de ska få tillbaka lusten efter man har fått barn. Det kommer jag skriva en hel del om!

Hur är du som förälder?
– Jag ställde frågan till min partner, då det är så svårt att distansera sig själv från rollen. Han svarade att jag är en ”ärlig förälder”. Han utvecklade med att jag alltid svarar på våra barns frågor, även de lite tuffare och som många kanske anser att man inte pratar med barn om. Så är det nog. Jag tror på information, men såklart på en nivå som barn kan ta in och förstå.

– Min son svarade att jag är rolig, bäst på att läsa saga, bädda sängar och att jag är fin i klänning.

Vilket är ditt bästa mama-hack?
– Svara aldrig nej till något som efter tjat ändå kommer bli ett ja.

Vad ser du mest fram emot i vår och sommar?
– Jag lever ju för värme och när våren kommer blir vårt hus dubbelt så stort när vi kan utnyttja altanen.

– Det här är min första lediga sommar på flera år, jag är rätt dålig på att ta semester. Så ser fram emot att åka på Öland Roots med min familj och härliga sommarkvällar med vänner utan att behöva ta hänsyn till jobb dagen efter. Ser också fram emot att läsa alla böcker jag samlat på mig men inte hunnit med!

HÄR HITTAR DU ALEXANDRA REJSMARS BLOGG