Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
”Vi är fast i kvantitet när vi borde fokusera på kvalité”
2 AV 2

Sexbloggare Alexandra Rejsmar: Så här långt ska ett förspel vara

Alexandra Rejsmar är tvåbarnsmamma och bloggar här hos mama. Hon driver även podden ”Alla Våra Ligg” och har jobbat som sexrådgivare i en erotikbutik. Nu ger hon råd om hur långt ett förspel ska vara.

Hur gör man egentligen när en person i förhållandet vill ha mer sex än den andra? Sexbloggaren Alexandra Rejsmar berättar att när det är en person som vill ha mer sex, så handlar det oftast om att man vill ha bättre sex. Vi är så fast i kvantitet när vi egentligen borde fokusera på kvalitet i samlaget i sig, säger hon. Att sedan få i gång ett samtal kring sex, och gärna utanför sängen är bäst, för då kan man också bolla sinsemellan. ”Vad vill du?”.

– Vi är väldigt benägna att vilja ha saker snabbt, speciellt nu när vi lever i den här Tiktok-tiden som vi lever i. Vi vill ha snabba kickar och nå klimax, det vill säga orgasmen, väldigt fort. Vi tar oss inte den här tiden.

Hur länge ska ett förspel vara? Sexbloggaren Alexandra Rejsmar förklarar. Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Därför är förspelet viktigt för superorgasm

Hur långt ska då ett förspel vara? Alexandra Rejsmar förklarar att dopamin är någonting som man får när man tar på varandra under längre tid, och noradrenalin är det som gör att man kan få den här superorgasmen. Båda dessa ämnen tar ungefär tio minuter att bygga upp i kroppen. Därför bör också ett förspel vara ungefär 10 minuter, berättar hon.

– Om man har lagt krut på att ge samlaget kvalitet, kommer du förmodligen ha mer sex så småningom. Men det är just kvalitet man får gå på när man har olika sexlust.

Hennes råd till par är att de måste börja föra ett samtal kring sexlivet. Då kan man gå tillbaka till förra gången man hade sex. ”Gud var härligt det var senast vi hade sex”. Vid det samtalet kan man även säga ”Jag tycker om när du gör så här, skulle du kunna prova att göra det här istället”. 

Rejsmar betonar också hur viktigt det är att ta på varandra när man inte har sex. Kramen när man möts i dörren är jätteviktig, och att visa att man finns där för varandra.

LÄS OCKSÅ: Alexandra Rejsmar: Då ska du stöna under sex – annars ska du låta bli

LÄS OCKSÅ: Sexcoachen Erika: Därför är det viktigt för mammor att onanera