Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Mer njutning för mama – 14 heta tips för sexig egentid

När småbarnslivet kaosar och du knappt hinner ligga med din partner känns sexig egentid inte som en prio. Men du har allt att vinna på att njuta, eller vad sägs om mindre stress, bättre hälsa och raderade rynkor? Här är en lustfylld lista bara för DIG!
mamaredaktionen

1. När alla sover…

Varför inte krydda sänggåendet med lite extra erotik? Ibland kan det vara skönt att slappna av utan att behöva ha en lampa tänd, en skärm eller annat som stör… Vi pratar om ljudböcker! Hos tjänster som Bookbeat och Storytel finns ett stort utbud av kittlande högläsning som inte kräver något mer än ett par hörlurar för en riktigt skön godnattstund.

Spana till exempel in novellsamlingen ”Lust” av Clara Jonsson (som är pseudonym för en känd svensk författarinna) eller EL James ”Fifty shades darker”.

2. Utforska dig själv utan distraktion

Känner du verkligen din kropp så bra som du tror att du gör? Ta reda på det genom att avsätta tid för dig själv!

– Att våga utforska och lära känna sin kropp är ett naturligt och sunt uttryck för en människas sexualitet. Bästa sättet att ta reda på vad din kropp tycker om är att avsätta tid för dig själv, utan barn, partner och annat som distraherar. Använd gärna glidmedel, en sensuell film eller en vibrator om du vill förhöja njutningen, säger sexpedagogen Tina Hagelin.

3. Klitorisvibratorn är svaret på allt

Womanizer ”Liberty”.

Kan en klitorisvibrator ha 100 procent orgasmgaranti? Det vågar man nog påstå när man har testat Womanizer! Och vad är det då som gör den så pålitlig? Jo, sugeffekten! Womanizern suger upp klitoris och stimulerar sedan med pulserande tryckvågor. Vi säger bara… OMG! Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

4. Sexleksaken lika viktig som elvispen

Precis lika självklart som det är att ha en visp i köket och en soffa i vardagsrummet borde det vara att ha en sexleksak i sitt sovrum. 94 procent av de svenskar som använder en sexleksak upplever att de fått ett ökat välbefinnande, enligt RFSU. Och för många kvinnor kan sexhjälpmedel vara en förutsättning för att överhuvudtaget kunna ha ett fungerande sexliv och uppnå orgasm.
Klitorisvibratorn Bamboo har 10 vibrationsmönster att välja mellan. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

20% av Sveriges kvinnor har aldrig upplevt orgasm vid samlag

5. Egentid i duschen

Sona Cruise är 100% vattensäker.

Som småbarnsmamma kan det vara svårt att hitta sköna egenstunder. Men nutidens sexleksaker är inte bara gjorda av miljö och kroppsvänliga material, utan de flesta av dem är även vattentäta (faktiskt alla i den här artikeln). Så när familjemedlemmarna är upptagna med annat – passa på att ta en dusch i ”lugn och ro”… Dessutom: Många av leksakerna är så pass diskreta att du kan ha dem framme utan att någon skulle misstänka vad de egentligen är till för. Sona Cruise kittlar och stimulerar klitoris med ljudvågor och pulseringar. Mer info – köp här (länk till återförsäljare)

6. Orgasm borde vara rutin

Sexologen Gloria G. Bramer till tidningen Cosmopolitan: ”En orgasm borde ingå i allas vardagliga rutiner, precis som att borsta tänderna eller håret. När blodcirkulationen ökar pumpas syre till din hud och den får då mer lyster. Hormonbalansen blir också bättre, vilket ger dig friskare hud och hår, och kollagenproduktionen ger en föryngrande effekt – med färre rynkor.”

7. Sextech

Jo, virtual realitysex finns redan på marknaden. Med VR-glasögon som bland annat skapats av japanska företaget Kiiroo, och en speciellt utvecklad dildo är tanken att upplevelsen ska kännas som äkta sex. Och sexteknologin överlag kommer under åren att gå hur långt som helst!

– Sexrobotar kommer att användas både för träning i relationer och sex för att kunna ha en mänsklig partner, och som faktisk partner. Omkring år 2050 kommer robotarna vara så avancerade att du kan gifta dig med en och ha ett bra och lyckligt äktenskap, säger David Levy, entreprenör inom artificiell intelligens och sexrobotforskning, till kit.se.

8. Slick-app

Ohmibod är en app där du kan styra bland annat en klitorisvibrator

I framtiden kommer det att komma tekniska lösningar som gör oss ”bättre på sex”. Vi kommer att kunna lära oss fler ”sex skills” och förhoppningsvis kommer fler män att lära sig att förstå hur viktig beröring av klitoris är för oss kvinnor. Vad sägs till exempel om en ”slick-app” som det pratas om redan nu?

– Om fem år är sexteknologi vardagsmat, och gränsen mellan spel, porr och sexualupplysning är upplöst. Hej då orgasmglapp, hej då bråk om skärmtid i sängen, välkomna skills tillgängliga för alla, säger sexinspiratören Marika Smith.

Appen Lickthis är en lightversion av vad som kommer i framtiden. Här kan man testa hur bra ens tunga faktiskt är genom att till exempel hålla en boll i luften genom att använda tungan mot telefonskärmen.

År 2015 antog RFSU "klittra" som det svenska ordet för kvinnlig onani

9. Kolla på bra porr

Att det bara är män som kollar porr är en myt. Visst vill vi kvinnor också titta – men UTAN att bidra till mainstream-porrens mörka baksida. När tidningen Marie Claire gjorde en studie bland sina kvinnliga läsare sa över hälften (56 procent) att de blev upphetsade av porr, men att de samtidigt var bekymrade över hur branschen behandlar kvinnor och hur filmerna förstärker negativa stereotyper. Men det finns faktiskt porr som är schyst. Här hittar du porr och erotik med etisk profil: makelovenotporn.tv, newlevelofpornography.com, brightdesire.com, pinklabel.tv och nubilefilms.com.

10. Mera glid!

Glidmedel gör både sex och onani mer njutbart, samtidigt som det tillför fukt, är bra vid torra och sköra slemhinnor (ett vanligt problem efter att du har fött barn, speciellt om du ammar) och förebygger skav och irritation.

11. Överraska dig själv

Prenumerationsboxar eller överraskningsboxar av olika slag blir allt vanligare. Varför inte testa en hemlig låda full av njutning? Flera återförsäljare har boxar för att underlätta för dig som gärna vill prova sexleksaker, men som inte riktigt vet var du ska börja. 

12. Hjärnan – din sexigaste kroppsdel

Det kan handla om att ha svettigt sex med en kändis eller ha hett oralsex med en kollega på jobbet – i fantasin är vi fria att bejaka våra hemliga drömmar, något vi kanske inte skulle göra i verkliga livet. Och det finns ingen som helst skam i att sexfantisera – de flesta av oss gör det:

– Den bästa sexleksak vi har är trots allt hjärnan. Det finns inget snuskigare, halare, sexigare, dallrigare, hetare och mer världsomvälvande än en hjärna som får tänka på sex helt utan begränsningar, säger sexinspiratören Marika Smith.

13. Roliga sexleksaker

Foto: Smilemakers Collection

Sex och sexleksaker står inte i motsats till varandra. Sexleksaker är till för att ge dig mer njutning och förbättra ditt (och även din partners) sexliv, och bör inte ses som hotande. Och dagens sexleksaker är inte de skrämmande XXL-dildos som de var en gång i tiden – de är diskreta och minimalistiska. Vill man avdramatisera det hela finns det faktiskt till och med sexleksaker som är utformade för dig som helst av allt vill skratta lite. Sex ska ju vara kul!

14. Lär känna dig själv

Erotikpedagogen Ylva Franzén till tidningen amelia: ”Ju mer du vet om din orgasmförmåga, desto mer påverkar det ditt självförtroende och självkänsla. En kvinna som vet hur hon ska få orgasm blir stark och självständig. När man kan styra över sina egna orgasmer, då händer det dramatiska saker.”

Lär dig mer om din orgasmförmåga genom boken ”Klittra mera” av orgasmproffset Ylva Franzén.

Av: Annika Leone