Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alexandra Rejsmar.
Alexandra Rejsmar.
Alexandra Rejsmar.
1 AV 2
”Där har du grundreceptet för att bli kåt”
2 AV 2
Alexandra Rejsmar.
Foto: Bauer media

”Jag har ingen sexlust, vad ska jag göra?” – Alexandra Rejsmar svarar

”Jag har ingen sexlust. Vad ska jag göra?”. Det är den absolut vanligaste frågan som sexrådgivaren och mamas bloggare Alexandra Rejsmar får.

Här är hennes grundrecept för att bli kåt igen.

Alexandra Rejsmar är tvåbarnsmamma och bloggar här hos mama. Hon jobbar med sex och samlevnad, driver podden ”Alla Våra Ligg” och har även jobbat som sexrådgivare i en erotikbutik. För mama berättar hon om den vanligaste frågan hon får från sina klienter – nämligen att man tappat sexlusten. På andra områden är man beredd att jobba – men just sexlust ska komma så naturligt, säger hon.

– Vi har fått för oss att det ska slå oss från klar himmel. Att det ska vara som en blixt av kåthet som slår ner. Och så funkar det inte riktigt.

Grundreceptet för att bli kåt enligt Rejsmar

Vad ska man då göra? Enligt Rejsmar måste vissa parametrar vara på plats för att man ska känna den där lusten.

– Det egentligen kemi. Alltså vad som händer i kroppen. De gyllene parametrarna är oxytocin, dopamin, noradrenalin och gärna en hälsosam nivå av både östrogen och testosteron. Där har du grundreceptet för att bi kåt.

LÄS MER: Här hittar du Alexandra Rejsmars blogg hos mama 

Vad gör man om man inte har lust att ha sex? Alexandra Rejsmar förklarar. Obs paret på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Unsplash

En annan fråga som Rejsmar tidigare lyft på bloggen är frågan om olika mycket och ojämn sexlust. ”Ojämn sexlust och driv är jättevanligt. Det jag ser som en vanlig orsak till detta är att vi ofta tolkar sex som penetration. Ibland kan det hjälpa att ta ett steg tillbaka från penetrationen och börja forska i erotiska upplevelser tillsammans istället”, skrev Alexandra och gav sedan tips på erotiska upplevelser och saker att testa som kan göra att lusten infinner sig. 

För mer lust i vardagen – Alexandra tipsar 

Massage.

Lyssna på en ljudbok med sexuella inslag eller en erotisk novell.

Få in fysisk beröring i vardagen, kanske kli i hårbotten när ni ser på tv.

Hångla med varandra. 

Ge varandra komplimanger - både för utseendet och för egenskaper.

”Är du modig kan du föreslå att ni sitter i lotus med varandra och andas tillsammans. Den brukar väcka inre sexuella känslor, både fysiskt och psykiskt. Glöm inte att kvinnor (och män) behöver få höra att man är älskad, dagligen.”