Foto: Ulrika Malm/SVT

Bonusfamiljen-Fredrik om varannan vecka-livet: ”Skamstämpeln måste bort”

I ”Bonusfamiljen” spelar Fredrik Hallgren den sårade frånskilda tvåbarnspappan Martin som lever varannan vecka-liv. Fredrik vet själv hur det är att få livspusslet att gå ihop eftersom han har tre barn med tre olika kvinnor.

I ”Bonusfamiljen” spelar Fredrik Hallgren Martin, som blivit lämnad av Lisa och nu lever varannan vecka-liv med deras gemensamma barn Bianca och Eddie. Fredrik har, precis som serieskaparna, också erfarenhet av bonusfamilj och varannan vecka-liv.

– Vi behöver jobba bort skamstämpeln, det borde inte finnas någon skam i att leva i en bonusfamilj. Vi sliter lika mycket med relationer som alla andra, säger han till mama och tillägger:

– Jag tror att många ser det som ett tecken på misslyckande och att det är smittsamt. I serien kan man känna samhörighet eller bara skratta åt alla karaktärer som försöker leva sina liv på bästa sätt, som vi alla gör på något sätt. Det är en bra katalysator!

Fredrik Hallgren har själv erfarenhet av bonusfamiljen.

Försöker få ihop livspusslet

Fredrik har själv tre barn med tre olika kvinnor.

– Det är ingenting man väljer direkt, utan livet händer på något sätt. Jag är gift med en fantastisk kvinna som jag har mitt yngsta barn med, och att hon orkade ta sig an det här är en utmaning och uppoffring, men jag är oerhört glad över att hon gjorde det!

I ”Bonusfamiljen” medverkar Jakob Lundqvist, Amanda Lindh, Petra Mede, Erik Johansson, Vera Vitali, Fredrik Hallgren och Frank Dorsin. Foto: Ulrika Malm/SVT

Det berömda livspusslet när man har familj blir inte direkt lättare när man har före detta partners att ta hänsyn till. Det kan Fredrik intyga.

– Lite skämtsamt kan man säga att med en stor dos av stress, uppoffring, samarbete, dialog och synkade kalendrar kan man komma en bra bit på vägen. Jag har ju ändå "lyxen" att alla barnen är mina barn, och som tur är så diggar mina tidigare barn vår lilla familj. Det hjälper.

Firar julafton den 23 december

Fredriks barn är snart 12 år, 5 år och 2 år gamla och största utmaningen är att få ihop logistiken.

– …och att ha koll på barnen och hur de mår, samt att de får tid med mig. Men också att inte bli helt uppslukad av dem när de kommer, jag har ju en fru och en son på heltid också som inte får känna sig bortglömda när det blir fullt hus.

Läs också 7 tips till dig som lever i en bonusfamilj (eller snart ska bilda en)

Något många som är nyseparerade eller på väg mot en separation ofta tänker på är hur de ska dela upp högtiderna.

– Vi firar jul allihop den 23 december hemma hos oss och de andra högtiderna är lite flytande. Jag är inte så noga med sådant där, så jag tycker att där barnen har roligast, där bör de också vara. Inte att de ska vara hos mig bara för att jag vill det. Det funkar ganska bra för oss, tipsar Fredrik.

”Martin är ganska bitter”

Bortsett från att Fredriks rollfigur Martin också lever varannan vecka-liv är de inte särskilt lika.

– Han är ganska fast i det gamla medan jag nog är lite friare och inte lika bitter. Men det är ju ändå jag som spelar Martin så det är klart att det finns mycket av mig där. Och vissa saker kan jag relatera till, men att jag kanske var yngre då, han är ju ganska omogen. Jag måste ändå säga att jag gillar honom väldigt mycket! För det mesta i alla fall, men ibland är han fan inte klok, hahaha!

Fredrik Hallgrens rollfigur Martin är bitter över att ha blivit lämnad.

 

Artikeln är från 2017. Säsong tre av ”Bonusfamiljen” börjar visas på SVT1 den 18 februari.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hudvård & molnlampa för endast 159 kr. Köp nu!