6 konflikter du säkert har upplevt om du varit på Ikea med din partner

Varför blir det alltid bråk på Ikea? Hur förberedda du och din partner än är på besöket dyker det alltid upp något som gör att osämja uppstår. mama misstänker att ni varit med om några av dessa situationer.

1. Irritationen kring de missnöjda barnen

Ni hade tänkt ut det så bra: Vi inleder med lunch så har alla bra blodsockernivåer innan vi börjar leta julgranskulor och brandsläckare. Synd bara att barnen just idag inte gillar köttbullar och därför är hungrigare än vanligt – och till sist gnällande krälar genom tag-själv-lagret för att få en femkronorskorv vid kassan.

2. Förvåningen över era olika syften med besöket

Du har tänkt dig en heldag på Ikea där ni ska uppgradera köksskåpen, diskutera ny säng och köpa alla juldekorationer. Din sambo har tänkt sig en snabb köttbullelunch och sedan införskaffande av ett gäng värmeljus vid kassan. Rätt irriterande, eller hur?

3. Dispyten kring er olika smak

Ni har varit ett par länge och du trodde att ni hade synkat er inredningssmak vid det här laget. Men icke. Det här att din partner bara vill ha saker i vitt och du är mer förtjust i färgglada prylar gör att ilskan sipprar när ni inte ens kan komma överens om vilken assiett ni ska köpa.

[adSpace placement="manual"]

4. Diskussionen kring måltiderna

Ett besök på Ikea kräver att alla inblandade är mätta och belåtna. Och olika personer har olika matbehov. Därför kan en felplanerad lunch eller fika göra besöket till en mardröm – för den som måste stå ut med monstret som fått akut blodsockerfall.

5. Ilskan när en av er avviker från planeringen

Många par ser till att ha en inköpslista och en plan inför sitt Ikea-besök. Om en av parterna då plötsligt kliver av på fel våning och planlöst går runt för extra inspiration kan stämningen bli riktigt hätsk.

6. Klagomålen över de spontana inköpen

Precis som att det för många är viktigt att hålla sig till planen är det av största vikt att inte övertrassera kontot. Därför är det väldigt jobbigt för förhållandet när en av parterna väljer att spontanköpa lite julpapper, servetter och Ahlgrens bilar vid utgången.

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!