Sex and the citymammorna tar ton

Sex and the citymammorna tar ton

De har en Fendi-väska på ena armen och drar en Bugaboo-vagn med den andra. Yvonne och Sandra i New York-duon Mother Inc. sjunger om det trendigaste just nu – det hektiska mammalivet.

Annars är det bara i ”Sex and the city”, när Carrie följer med hem till ännu en snygg manlig modell, som man får titta in i en sån här vansinnigt cool loftlägenhet.
Yvonne Force Villareal, 38, har ett hem – ett helt liv – som kan göra de flesta smågröna av avund. Den enorma öppna lokalen/lägenheten i trendiga New York-stadsdelen Tribeca fungerar som både galleri, kontor och bostad. Två meter höga apor (statyer) och 3x5 meter stora tavlor samsas bredvid Fendi-pälsar. I ett rum längre in, innanför det öppna jättelika köket, hojtar sonen Cuatro, 2, något obegripligt, men lugnas av nannyn.
Yvonne är inte bara framgångsrik agent för en rad kända konstnärer, hon är popstjärna, hon är mamma.
Tillsammans med höggravida bästa väninnan och kollegan Sandra Hamberg, 36, mamma till lilla Maxime Lou, 2 – och till vardags fotograf för modemagasinet Vogue – bildar hon trendiga popduon Mother Inc. Ett slags konst/modeprojekt som råkade bli musik.
Väninnorna gjorde musik redan när de lärde känna varandra på Rhode Island School of Design i mitten av 80-talet. Nu, nästan 20 år senare, har de spelat in en av sina gamla låtar tillsammans med nya personliga sånger om amning och skönhetsoperationer.

Mother Inc. sposras av Fendi.

– Vi har inte opererat oss, men vi kommer nog göra det i framtiden, konstaterar de båda mammorna, som ser ut som två osminkade övervintrade hippietjejer. Helt rätt det också förstås.
– Vi ser oss som en del av en ny global mamma-rörelse: Mammorna som vill göra allt på en gång. Urbana mammor som lever ett totalspäckat liv. Vi gjorde som många andra kvinnor i dag, fick barn sent i livet. Karriären var så viktig för oss att vi väntade, men till slut insåg vi att ett liv utan barn skulle vara tomt och ledsamt.
Yvonne gick igenom en förlossningsdepression och en stor identitetskris när sonen Cuatro hade fötts.
– Jag fattade inte hur jag skulle få ihop mitt gamla karriärliv med mammalivet. Jag flyttade mitt företag från ett kontor i Rockefeller Center hem hit till lägenheten. När hormonerna landade kändes det fantastiskt att få jobba igen, hemifrån, så jag kan träffa min son mycket. Och barnen följer med när vi repar.
Popduon, som är sponsrade av modeföretaget Fendi, är eniga om att det är viktigare än någonsin för mammor i dag att få känna sig glamourösa.
– När jag blev gravid lät jag håret växa istället för att klippa det i en mammapraktisk frisyr, berättar Sandra. Det är viktigt att hålla fast vid sig själv, sin identitet, istället för att bli en mammamaskin som bara tar hand om sitt barn.
De har redan sjungit för Oprah Winfrey, spelat under modeveckorna i New York och intervjuats i prestigemagasinet Vanity Fair.
– Men mitt hår kommer nog att bli platinagrått innan vårt album säljer platina, ler Yvonne, som hoppas på ett barn till.
– Eller får vi döpa om oss till Grandmother Inc.

Ur mama nr 11 2005

Kan du förlika dig med sex and the city-mammorna? Är karriären lika viktig- eller viktigare än barnen? Är det viktigt för dig att du bibehåller ditt gamla liv, trots att livet tagit en ny vändning med barn?  Använd gärna kommentarsfältet här nedan för att starta en liten diskussion!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!