"Selmas saga" – äntligen börjar julkalendern 2016

Fantasi, spänning och massor av jul – den 1 december börjar julkalendern 2016 och förväntningarna på "Selmas saga" är skyhöga.

Den 1 december sänds det första avsnittet av årets julkalender "Selmas saga”. Efter att trailern släpptes för några veckor sedan har julkalendern beskrivits som en blandning mellan ”En julsaga”, ”Jorden runt på 80 dagar” och ”Kalle och chokladfabriken”.

Julstämningen är på topp i "Selmas saga"

Med Skansen som inspelningsplats, snö i mängder och en jakt på tomten levererar SVT verkligen julmys i år. “Selmas saga” börjar med att Selma får veta att hennes familj inte har råd att bo kvar i sitt hus och måste vräkas. Tillsammans med den galna vetenskapsmannen Efraim von Trippelhatt ger hon sig ut på jakt efter tomten för att be honom uppfylla hennes önskan om att familjen ska få behålla sitt hem.

[adSpace placement="manual"]

"Selmas saga" är skapad av Stefan Roos och Per Simonsson som tillsammans gör sin andra kalender efter den populära "Tjuvarnas jul" som sändes 2011.

Johan Ulveson, som gestaltar Efraim von Trippelhatt, har tidigare medverkat i julkalendrar som "Ture Sventon", "Tomtemaskinen" och "En riktig jul".

Barnens huvudroller spelas av Ester Vuori och Leo Hellenius som är åtta respektive tio år gamla. I övriga roller syns bland andra Shima Niavarani, Ing-Marie Carlsson och Björn Gustavsson.

Johan Ulvesson i en intervju om sin karaktär Efraim von Trippelhatt i "Selmas saga":

 

Ester Vuori berättar om hur det var att spela huvudrollen i "Selmas saga":

 

”Selmas saga” visas vardagar 07.15 (lördagar och söndagar 08.45) samt 18.45 i Barnkanalen och SVT1.

Aktuellt just nu