Sanna Lundell: "Jag är dubbel till mitt barnrika liv"
Sanna Lundell: "Jag är dubbel till mitt barnrika liv"

Sanna Lundell: "Jag har dubbla känslor inför mitt barnrika liv"

Sanna Lundell ser tillbaka på sina mama-krönikor och konstaterar att hon är dubbel till livet med barnen. Här ryms massor av lycka, men också frustration och längtan efter en sovmorgon.

När jag blickar tillbaka på det som vid det här laget får lov att sägas vara en relativt gedigen skörd av webkrönikor här på mama.nu så gör jag analysen att jag inte bara är aningens schizo, utan riktigt galet dubbel till mitt barnrika liv.

Å ena sidan detta hyllande, denna oerhörda glädje, denna tacksamhet över livet och barnen och kalasen och de vardagliga små händelserna och all denna kärlek, humor och magi som man ju får vältra sig i dagarna i ända och som man ju aldrig någonsin vill vara utan.

Å andra sidan en ständig undertext av frustration, overallbrottningar, trötthet och längtan efter sovmorgnar, en stresströskel som för länge sedan passerats och drömmen om att slippa ansvar. Det naiva suget efter att vara en liten trulig tonåring som drar täcket över huvudet och obekymrat sover vidare halva dagen, skiter i allt och kliver upp till dukat bord och struntar i att bädda sängen och vika tvätt och kånka hem överfulla kassar med mat som de där små fågelungarna ystert proppar i sig innan man ens hunnit packa in i kylen.

Det är ju bara det att när man väl får ligga där i den himmelsmjuka hotellsängen under ett duntäcke på det stressfria vuxenspat så vaknar man ändå prick 7.30 med tomhetskänslor i magen och längtan i kroppen och tankarna någon helt annanstans än på att somna om. 

När man strosar de shoppingstinna avenyerna fram på barnfria tjejresan till New York så slutar det ändå med att man har shoppat mer söta barnkläder än snyggt till sig själv. När man väl står och stompar på random nattklubb så tycker man att det är aptråkigt och fullkomligt meningslöst för det mesta.

Dubbel var ordet. Det är precis det jag är. Dubbelt inställd i hjärnan. Jag antar att det finns en liten rest av den 17-åriga Sanna kvar i min lillhjärna. Den har skrumpnat och minskat rejält för varje barn som kommit, men den finns fortfarande kvar och gör sig påmind då och då. Som en liten svag bris av lättja och frihetslängtan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!