Sanna Lundell: "I lekparken är trebarnsföräldrarna vinnarna"
Sanna Lundell: "I lekparken är trebarnsföräldrarna vinnarna"

Sanna Lundell: "I lekparken är trebarnsföräldrarna vinnarna"

Sannas krönika. Sanna låter sina tre barn släpa henne till lekparken under stort motstånd - och upptäcker skillnaden mellan att ha ett, två eller tre barn.

Det händer att mina barn lyckas släpa med mig till lekparken i bland. Jag skriver släpa, för det sker med ett stort mått motstånd. Efter barn nummer tres ankomst till världen är jag fed up på lekparker. Jag har gungat de där blå bebisgungorna, tagit emot rutchande kids i gruset, stått som backup vid de vingliga riddjuren och vänt upp och ner på sandkakor till förbannelse. Det kliar i hela min kropp vid blotta åsynen av en lekpark. Allergi typ.

Men i helgen föll jag för tjatet. Och barnen blev så sjukt glada (det säger mer om den skamligt låga frekvensen på våra lekparksbesök än lekparkens faktiska attraktionskraft). Som vilda hundvalpar försvann de iväg åt olika håll och var inte särskilt sugna på att interagera med mig överhuvudtaget. De stora klättrade högst upp i nån slags livsfarlig klätterställning, hivade sig ner på nån galen stång och gjorde om samma visa igen. Lilla Lo vinglade mest runt i smältsnön med solen i ansiktet som tjuren Ferdinand. Nöjd och glad utan minsta tjat om gungor, sandkakor eller andra mammainsatser.

Efter en halvtimme på en grön parkbänk började jag känna mig lätt uttråkad och tvingade på lilla Lo en gungtur som han protesterade högljutt emot. Bara att plocka ur ungen och låta honom ägna sig åt sina egna rainman-projekt. 

What is going om here? Är det nu månne som jag äntligen ska få smaka på det fina med att ha många barn som plötsligt underhåller varandra? Är det nu de så kallade frukterna av allt slit med tre åldrars högst skiftande behov äntligen skall få skördas, ätas och njutas?

Jag ser mig runt i parken. Och gör följande iakttagelse: enbarnsföräldrarna är fullkomligt uppslukade av sin klanderfritt Polarn o Pyret-klädda telning. Mamma står framför gungan och pappa bakom. Mamma och pappa sliter livet ur sig (och gillar det) för att underhålla ensambarnet. 

När unge nummer två har gjort entré i världen har mamma dåligt samvete för att ensambarnet har fått konkurrens i form av bebis och leker därför som en tokig med storebrorsan medan bebisen sover. Pappa är inte med, nu har vi nämligen börjat dela upp oss för att få egentid. 

Vinnarna är trebarnsföräldrarna (eller de med ännu fler kids)! De sitter bara och däser med en tidning. Flerbarnsskaran lever nämligen sitt eget liv.

Jag säger bara: parken - here I come!! Med tidning och kaffe nästa gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + Meraki body wash & lotion för 199 kr. Köp nu!