Foto: © Jared DeCinque 2008

10 saker man inte kan ha för många av som förälder

Ska du bli mamma eller pappa? Då är de här tipsen något för dig.

1. Ikeas frottétvättlapparUtgör inte sällan 76% av hushållets evighetstvättberg men de är värda sin vikt i guld, de där tvättlapparna. Är det inte en spya som ska torkas är det en spegel eller ett balkongräcke.

2. NapparEn sak kan man vara säker på när det gäller nappar. De är alltid borta. 

3. MantranDet är bara en fas. Det är bara en fas. Det är bara en fas. Snart vänder det. Snart vänder det. Snart vänder det. 

4. MjukisbyxorEn garderob är inte komplett utan ett halvt dussin mjukisbrallor, brukar vi säga. Murphy och hans lag ser till att det nytvättade paret fläckas ner innan du hunnit trä fötterna genom muddarna. Är det inte majspuré, är det eget urinläckage. 

5. Fantasier När hon blir 7 månader, då ska jag börja varje dag med lite yoga.När han fyllt 2 år, då ska jag gå pilgrimsleden i Spanien.När hon börjar dagis, då ska jag springa till och från jobbet. Inom 2 år ska jag ha läst ett helt kapitel i en bok.  6. Vantar, egna och ungarnas En sak kan man vara säker på när det gäller vantar. De är alltid borta.7. Våtservetter En gång ”städade” vi ett hotellrum i ett lägenhetshotell med våtservetter. Enough said. Bunkra. 

8. iPad-laddare En i varje rum är en bra tumregel. Du vill inte riskera ett urladdat batteri när du har sanktionerat ett maratontittande på Dora och Diego bara för att få egentidsbläddra lite i en gammal tv-bilaga.

9. Frikortsfantasier

 

 Ty när mjukisbyxor och ojämlikt hushållsfix har bottenfrusit passionen är det bra att ha ett lager av scenarion där dina frikort kommer till pass. 

 

Under småbarnsåren får man ha fritt med frikort, förresten. Typ ett åkband.

 

10. Betablockerare/andningsövningar

 

 De små människorna tenderar nämligen att pressa ditt kardiovaskulära system till det yttersta, som du vet. I affären, i bilen, i badrummet – ja, överallt där ni befinner er tillsammans.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!