Så överlever ni semestern

Så överlever ni semestern

Den vanligaste tidpunkten för att lämna in skilsmässopappren är efter semestern. Här kommer några tänkvärda råd för att relationen ska överleva sommarmånaderna.

Psykologens bästa tips för att relationen ska överleva semestern:

– Lägg lite tid på god planering.

– Prata högt om era förväntningar. Var tydliga, då minskar risken för missförstånd och krockar.

– Utgå från vad ni vill, kan och orkar. Strunta i hur man bör göra, eller hur grannarna gör. Att jämföra sig med andra är meningslöst, åtminstone om man bara jämför med andras russin ur kakan.

– Räkna med lite regn och griniga barn. Det kommer ju hända, så varför inte förbereda sig på det? (Och om det inte händer blir det en glad överraskning.)

– Särskilt under småbarnsfasen kan det vara skönt med lite egen tid under semestern. Att få sova ostört, läsa några böcker, bara sitta ner i lugn och ro och stirra rakt fram.

– Var med i varandras lag. Tänk fritt och kreativt: Hur kan vi lösa den här situationen, istället för att bara bita ihop och sura.

 

 


– Barn mår inte dåligt av att tända av lite från alla aktiviteter. Låt dem ha lite tråkigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!