Så lyckas du med begagnatförsäljning på nätet

Så lyckas du med begagnatförsäljning på nätet

Loppi.se-grundarna Katarina Bergegård och Charlotta Wågert har bästa tipsen för hur du lyckas med din begagnatförsäljning på nätet.

Tips för rensning:

• Kom igång (oftast det svåraste) - sätt en kryss i kalendern och gör det!

• Ställ i ordning en yta (gärna med lådor eller kassar redo) för saker som ska: Säljas, Ges bort, Kastas, Sparas till nästa höst/vinter samt en ”Funderarlåda”. En låda där klädesplagg, leksaker eller andra prylar som du är osäker på får ligga innan du bestämmer dig. Kommer du inte ihåg vad som ligger i lådan behöver du antagligen inte ha kvar det.

• Ta med barnen i rensningen. Ha som morot att ni gör något roligt tillsammans för pengarna som kan

 


komma från försäljning!

Tips och råd vid begagnatförsäljning på nätet:

Charlotta Wågert och Katarina Bergegård driver Loppi.se.

• Plocka fram det du vill sälja och sätt gärna ihop ”paket”. T ex ett set tröja, byxor och mössa som passar ihop!

• Prylarna måste självklart vara hela, rena och fungerande.

• Kolla upp mått och storlekar – fram med måttbandet om så krävs!

• Ta tydliga och skarpa bilder. Gå nära med kameran – bra med detaljer och håll bakgrunden ren för
fokus på det du vill sälja.

• Skriv en informativ och säljande rubrik. Utgå från vad du själv skulle nappa på.

• Skriv en ärlig beskrivning av det du säljer och var relativt kortfattad.

• Sätt relevant pris. Utgå från vad själv betalade och vad du själv skulle kunna tänka dig att betala nu.

 


Är det knappt använt, ganska använt, mycket slitet? Vissa prylar/kläder har högt andrahandsvärde. Andra finns det gott om och betingar därmed lägre pris.

Vad ger mest betalt?

Ytterplagg av hög kvalitet som kan användas en eller flera säsonger till har bra andrahandsvärde. Testvinnare (overaller som som Reima, Nanook eller Polarn O. Pyret) är mycket attraktiva.

Sälja kläder på nätet

Som säljare, sätt ihop klädpaket som matchar. Ett par jeans, en tröja och en kofta i samma storlek och i matchande färg och kvalitet är mer lockande att köpa än bara en tröja (frakten kan bli dyr och köpet omständligt för bara ett plagg). Sen finns det så klart alltid undantag: vissa plagg och märken är ”hot stuff” och kan mycket väl säljas som enstaka.

Finns det någon defekt på plagget/varan – ta en närbild på just detta och beskriv tydligt vad som är fel. Köparen vill själv bedöma om detta är något som spelar roll och hur det skulle kunna lagas. Tjockare tyger (t ex overaller) där det har gått en reva kan enkelt lappas med självhäftande goretexlappar. Och resårbanden som lätt går av under skorna går ju för det mesta att byta ut om de fästs med knappar.

Vid försäljning av barnskor kan det vara en stor hjälp för köparen om skons innermått finns angivet i annonsen, eftersom barnskor varierar så stort i storlek mellan modeller och tillverkare.