Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Liderina

Poddar att upptäcka i jul (och så hittar du tid till att lyssna)

Som vi har sett fram emot den här julledigheten! Dock är just julen en tid då man ofta har mycket människor runt sig och därmed mindre tid till att lyssna på poddar. mama tipsar om poddarna du ska upptäcka i jul – och hur du får tid att lyssna på dem.

Lisa Nylén

mamapodden

Det finns massor av poddar som handlar om graviditet och föräldraskap, men ingen som mamapodden! Lyssna på öppenhjärtiga berättelser om graviditet, förlossning och föräldraskap från bland andra Carolina Gynning och Elaine Eksvärd, uppblandat med stämningsfull musik.

Josefin & Vanja

Vår nya bloggare Vanja Wikström bjuder, tillsammans med poddkollegan Josefin Dahlberg, på glädje, inspiration och insikt i sin podd.

Sommar i P1

I Sommar i P1 finns såklart en hel uppsjö av bra program, men vi vill slå ett slag för journalisterna och mammorna Negra Efendić respektive Magda Gads program som sändes i somras. Vilka powermamas!

Kära barn

Har du barn mellan 4 och 18 år och undrar hur tusan du ska klara av föräldraskapet? Barnmorskan och psykoterapeuten Louise Hallin svarar på lyssnarnas frågor i Kära barn.

Nemo möter en vän

Tidigare realitykändisen och småbarnspappan Nemo Hedén möter i sin podd kända profiler och tar reda på allt han länge undrat över.

Läs den öppenhjärtiga intervjun med Nemo: ”Nova är det första bra och värdefulla jag skapat”

Jag vill ha barn

mamabloggaren Annika Leones och Cilla Holms nystartade podd Jag vill ha barn handlar om längtan efter ett barn (till) och tar upp ämnen som äggdonation, IVF och ofrivillig barnlöshet.

Pappapodden

Tidigare mamabloggarna Nisse Edwall och Manne Forssberg är rutinerade rävar inom poddande. Pappapodden har sänts i över 250 avsnitt och blandar humor och allvar med föräldraskapet i botten.

Amerikabrevet

Amerikabrevet är en ny podcast av New York-svenska mammorna Elin Renck, Fanny Reuterswärd och Ally Hofman-Bang. Här blandas familjeliv med hat-kärleken till staden som aldrig sover.

Trettio plus trevar

Mammorna och medieprofilerna Tove Norström, Klara Svensson och Sofi Fahrman bjuder på öppenhjärtiga samtal och mycket skratt i sin podd, där Sofi bland annat har berättat om sin mardrömsförlossning.

Pira & Bråding i P3

Artisten och tvillingmamman Linda Pira och programledaren och tvåbarnsmamman Sanna Bråding möter i sin podd kända och okända människor som delar med sig av sina livsöden.

Missa inte omslagsintervjun med Sanna Bråding: "Jag fick en chock över att bli tvåbarnsmamma"

Så hittar du tid att lyssna på poddar under julledigheten

Erbjud dig att ta hela julaftonsdisken – med förbehållet att du får vara ifred. In med hörlurarna och riv av ett eller ett par avsnitt.

Erbjud dig att utföra även andra hushållssysslor, såsom att vika tvätten eller svabba golvet, så får du loss någon extra timme!

Så givet tips, men ta en promenad – med eller utan barnvagn – och få motion samtidigt som du lyssnar.

Istället för att läsa en bok eller scrolla Instaflödet kan du lyssna på podd när det är dags att sova. Viss risk för att man somnar, men å andra sidan är det ju bara att fortsätta lyssna nästa dag.

Kanske jobbar du några dagar under julhelgen? Passa på att lyssna på väg till och från jobbet.

Om du klarar av att bli avbruten av barnen kan du köpa en liten bärbar högtalare att lyssna via.

Stoppa in lurarna när du storhandlar inför nyårsafton.

Sista-minuten-julklappen till dig själv: Spahelg med mama i maj!