7 saker som var pinsamma före barn men som INTE är det nu

Minns du hur vissa saker var pinsamma innan du fick barn? LOL. Det är de inte längre.

1. Sjungandet

Före barn: Du lyssnar på musik i hörlurar och råkar nynna med i refrängen. När du inser detta tittar du dig kvickt omkring och skäms ihjäl. Trots att ingen sett dig.

Efter barn: Du sjunger ”HEJA BAMSE!” hela vägen mellan hemmet och förskolan. Alltså två kilometer. Folk tittar på dig, du tittar tillbaka och fortsätter ”MEN HAN TYCKER INTE OM ATT SLÅSS!”. Vad tråkiga och tysta alla är, tänker du. Mer sång till världen!

2. Nakenheten

Före barn: ”Lite obehagligt att duscha i simhallen. Jag gör det snabbt så att jag inte behöver blotta kroppen för så många.”

Efter barn: ”Kom nu barn nu ska vi duscha bort kloret. Nej jag har ingen snopp älskling, det här är en SNIPPA. DU har en SNOPP och JAG har en SNIPPA.” (Du registrerar knappt heller att allas blickar därmed riktas mot just din snippa.)

3. Selfiesarna

Före barn: Du vill ta kort på dig själv och en kompis, men HUR ska ni lyckas med det när det finns så många människor i närheten. Lösningen blir att ta i smyg underifrån, men ni blir ju fula då! Livet är så svårt.

Efter barn: ”Kom lilla vän, vi ska ta massa skojiga selfies nu när vi åker buss! Kolla vilken stooor mun jag har.”

4. Dansandet

Före barn: Du kan eventuellt börja dansa vid 2-3 på natten på ett dansgolv, om ALLA andra dansar och du är full. Jäääättefull.

Efter barn: Du gör en show i busskuren med dans, hopp och en lycklig rap om olika fordon. Och det töntigaste av allt töntigt som finns genom hela världshistorien – handklapp. Allt med ett lyckligt leende.

5. Dialogerna

Före barn: Man pratar så klart inte om folk som är i närheten. Du skulle hellre dö än att beblanda dig med människor som gör det.

Efter barn: Barnet: ”Varför har den där tanten så skrynklig hud?”. (Okej, det här ÄR pinigt fortfarande, men när det hänt tio gånger på en vecka känns det mer som en vanlig vardagsutmaning än som en pinsam händelse.)

6. Behovsuträttandet

Före barn: Toaletter finns av en anledning, klarar man inte av att använda dem får man hålla sig hemma. Offentlig urinering är BARA pinsamt.

Efter barn: ”Kom älskling, du kan få kissa här bakom affären.”

7. Den ofrivilliga uppmärksamheten

Före barn: Det är så jobbigt när man typ tappar något i affären och någon ser det.

Efter barn: ”Snälla res dig upp från golvet, skrik inte så högt, NEJ slå inte ner alla chipspåsar! Så där ja, vad fint att ni är lugna nu, det där gick ju bra… Vad tittar alla på?”

Av: Lisa Eriksson

Du kanske även vill skratta åt dessa roliga listor:
20 stadier vi föräldrar går igenom under inskolningen på förskolan
En föräldraledig mammas dagbok: ”13.50 – kommer äntligen utanför dörren”
Eller denna artikel från vår medlemssajt Vi föräldrar: Hormoner under graviditeten – påverkar mer än humöret

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!