Pernilla Wahlgren: "Jag tror inte ens Laila kan baka"

Allas vår favoritmamma Pernilla Wahlgren, 44, är högaktuell med sin nya bakbok "Pernillas praliner". Vi ringde upp för att prata lite bakning. "Theo är manisk på kladdkaka", säger Pernilla Wahlgren.

Hej Pernilla, hur och när uppstod ditt intresse för bakning?
- Det kommer nog från min mamma som alltid har bakat mycket. Hon bakade alltid eget bröd. Jag har nog alltid tyckt att det är kul att baka.

Har du tagit barnen till hjälp i köket?
- Ja, vi har alltid bakat tillsammans. Benjamin och Theo är väl de som varit mest intresserade... Theo är väldigt på och kan verkligen tjata om att han vill baka, baka, baka.

Har han någon favorit?
- Han är manisk på kladdkaka! Jag dör, det är så tråkigt med den där kladdkakan. Men vi brukar göra så att han får göra en kladdkaka så gör jag något annat. Han är jätteduktig, han har koll på alla ingredienser.

Men bakar du alltid själv, köper du aldrig köpebröd?
- Jo, det gör jag absolut. Jag har ofta möten hemma och det är ju inte alltid jag tycker jag har tid att baka. Men till kalas är det ju roligare att baka själv än att köpa en tårta. Och ibland kan jag undra vad jag håller på med, som dagen innan midsommarafton när jag bakade till klockan 03.00 på natten.

Vilket är ditt favoritrecept då?
- Silviakaka. Den känns inte så himla uttjatad som till exempel kärleksmums.

Din svägerska Laila Bagge Wahlgren bloggar ju hos oss. Är hon lika vass på att baka som du?
- Nej, jag tror inte ens hon kan baka. Jag har nog aldrig fått hembakt hos dem utan jag brukar ha med mig något. (skratt)

RECEPT FRÅN PERNILLA WAHLGRENS "PERNILLAS PRALINER": 

 

Torta di Pernilla

 

Tosca de luxe

 

Benjamins marmorerade cheesecakebrownies

 

Italienska nötkaffekakor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!