Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: EMILY DAHL / BMB

Penny Parnevik: ”Det är det finaste man kan göra för sina barn”

Penny Parnevik väntar sitt tredje barn och för mama berättar hon om hur taggade syskonen Atticus och Pebble är på att få ett syskon – och varför hon inte alls vill veta om det blir en pojke eller flicka. 

– Vi har aldrig kollat kön och det är det roligaste som finns att inte veta! 

Penny Parnevik Murray, 25, väntar sitt tredje barn, som är beräknad att födas i augusti i år.  Ett syskon till sonen Atticus, som föddes i augusti 2019, och dottern Pebble, som föddes i februari 2021.

Grattis Penny till tredje graviditeten! Vem var den första du berättade?
– Tack! Jag mår PISS hehe. Men kan vara lite kombo av illamående och mörkret i Sverige. Jag berättade för Douglas först! Ringde honom på jobbet. Vi båda skrattade ihjäl för vi tänkte inte riktigt att det skulle gå till som det gjorde haha!!

PENNY PARNEVIK MURRAY

Ålder: 26

Familj: Douglas Murray, 42, sonen Atticus som föddes i augusti 2019, och dottern Pebble som föddes i februari 2021.

Gör: Influencer

BF: Vet inte 😂  Jag glömde fråga men typ andra veckan augusti!

Gravidvecka vid intervjun: 13 

Hoppsan! Hur tror du att Atticus och Pebble kommer reagera på att få syskon?
– Atticus är så taggad! Han frågar VARJE dag när bebisen kommer! Och när jag kissar så frågar han om bebis kommer ut. Han verkar ha full koll vart bebisar kommer ur, skrattar Penny.

– Pebble fattar kanske inte jättemycket, men hon ÄLSKAR bebisar så jag tror det kommer vara love at first sight!

2021 utsågs Penny av mama till ”Årets peppmama” med motiveringen: ”Med partyväskan i ena handen och den överfulla blöjpåsen i den andra är hon en av få riktigt stora influencers som visar småbarnslivet på ett vardagsnära, varmt och igenkännande sätt. Mammarollen känns enklare och roligare med henne i flödet. Tack för peppen – Penny Parnevik!”. På bilden med Penny sonen Atticus. Foto: EMILY DAHL / BMB

Hur skiljer sig denna graviditet från dina förra?
– Dom andra graviditeterna har jag mått helt okej, men just nu så spyr jag hela tiden och är såååååå trött... 

Oroar du dig för något särskilt den här gången?
– Ja… Av någon anledning har jag varit extra orolig för missfall. Jag vet ju hur normalt det är så jag kanske tänker att jag haft det för enkelt i mina förra graviditeter? Annars är jag ganska fri från oro! 

Vi vet för mycket nu för tiden och kontrollerar för mycket, coolt med en surpise!

Vill du veta könet på bebisen?
– NEJJJJ! Vi har aldrig kollat kön och det är det roligaste som finns att inte veta! Jag önskar att fler väntade, för att få den överraskningen. Det är så cool känsla! Vi vet för mycket nu för tiden och kontrollerar för mycket, coolt med en surpise! 

Verkligen! Har du några cravings?
– Nachos, haha! 

Vilken är din första tanke varje morgon?
– Kommer det vara sol i dag?! 

Vem vinner namndebatten – du eller din partner?
– Vi är ganska så lika när det gäller namndebatt. Vi båda får säga om man hatar ett namn och då ifrågasätter man inte det. Annars så gillar vi ganska lika namn! 

Har du kört veto-kortet ”Hallå, jag kan inte/vill inte/får bestämma/orkar inte för att jag är gravid”? På vad i så fall?
– Ja, lite grann! Men när det är tredje jämfört med första så blir det lite annorlunda! Men jag skulle säga att jag får sova ut oftare och Douglas fixar morgonen och förskolelämning om jag verkligen inte orkar. 

Skönt att få sova ut! Har du några tankar kring hur du vill föda?
– Sist så hann jag inte epidural. Eller, jag hann knappt till sjukhuset, så denna gång tänker jag att det med största sannolikhet blir helt utan epiduralbedövning. Och vem vet, om det går snabbare en sist så kanske den får komma ut hemma eller på väg till förlossning...

Som dotter till Jesper Parnevik, en av världens mest kända golfspelare genom tiderna, föddes Penny rakt in i offentligheten. På bilden med barnen Atticus och Pebble. Foto: EMILY DAHL / BMB
Jag längtar efter att njuta av bebisbubblan! Tycker det är få gånger i våra liv där man får se det vackra i att bara vara.

Vad längtar du mest efter att göra när bebisen tittat ut?
– Jag längtar efter att njuta av bebisbubblan! Tycker det är få gånger i våra liv där man får se det vackra i att bara vara. Eller kanske inte bara vara eftersom att det blir mata, byta blöja och så vidare och så vidare, men ni fattar vad jag menar! Inga krav och inga måsten förutom bebis och mitt välmående. 

Om du fick välja namn helt själv, vad skulle du döpa barnet till?
– Vi vet inte kille eller tjej så det är svårt att säga! Kommer starta en lista asap…

När känner du att din partner inte förstår dig?
– Hmmm kanske när vi båda är trötta från två små barn, men att vi kanske glömmer att jag även växer en sak i min kropp samtidigt….

Douglas och Penny. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Vad har du lärt dig sedan du fick ditt första barn?
– Vi har lika mycket att lära oss från våra barn som dom har att lära sig av oss! Och kanske är det viktigast att man måste ta hand om sig själv först, för då blir man en bättre mamma. Sedan att det finaste sakerna man kan göra för sina barn är att ta hand om sin kärleksrelation med sin partner!

Målet är fyra kids!

Du skriver dagböcker till Atticus och Pebble, med bland annat massa foton och andra minnen. Vi blir så inspirerade! Hur ofta skriver du i böckerna?
– När jag får feeling! På deras födelsedag, efter utvecklingssamtal med skolan, när dom har sagt något skitroligt, eller när jag känner mig som en dålig mamma. Jag skriver allt och lite till. Mest minnen, deras favvosaker, eller vad som händer i världen!

Hur många barn vill du ha totalt?
– En i taget, men målet är fyra kids!