Bloggaren Paula Uribe om näthatet: "Folk skrev: 'Ni kommer aldrig bli bra föräldrar'"

I nya numret av mama berättar Paula Uribe om de elaka kommentarerna hon fick när hon började blogga. Det här är ett utdrag.

Paula Uribe, 23, bloggar på paulas.me, en av Sveriges största bloggar, och jobbar på gravid- 
och föräldraportalen vimedbarn.se. Hon bor med fästmannen och bloggaren Hugo Rosas, 25, och dottern Molly-Elise, som fyller 2 i april, i en lägenhet i Stockholmsförorten Älvsjö.

Din blogg har växt fort sedan den lanserades, och nu är den Sveriges största föräldrablogg. Varför tror du att folk blev så intresserade av dig?– I nio månader innan jag blev gravid hängde jag bara på Hugos blogg, i bakgrunden. Folk blev nyfikna och de såg att Hugo förändrades. Han blev väldigt hängiven och omtänksam, det hade han inte varit innan. Han hade varit en ung kille, trampat på allt och alla och inte brytt sig om att man kan såra andra. Men han och jag fick ett väldigt sunt förhållande till varandra. Jag tror de där nio månaderna var en bra upptrappning innan vi lanserade min egen blogg.Du började blogga när du var gravid med Molly och fick en del väldigt elaka kommentarer, som önskan att du skulle få missfall.– Ja, det var hemskt. När jag var gravid var jag som känsligast. Då var jag inte mig själv, jag var mör och hormonell. Omställningen från att vara 21 och fri och festa, till en oplanerad graviditet och ansvar – det var lite jobbigt, och det tog ett tag för mig att komma in i det. Jag fick min mage i vecka 23, den syntes inte ens i vecka 17 och då skrev folk ”Det måste vara något fel på barnet, det ska inte ta så lång tid”, ”Socialen kommer att ta ert barn”, ”Ni kommer aldrig att kunna bli bra föräldrar”.

Tänkte du ibland ”De har rätt”?– Jag blev ledsen för att de sa så, men jag tog aldrig åt mig. Jag är inte en sådan person som tror så lågt om mig själv. Fast det var jobbigt att höra, för jag visste inte hur det är att vara förälder, jag och Hugo hade ju aldrig varit det förut. Man växer in i det, och jag växer fortfarande in i den rollen.Samtidigt är du väldigt nära din mamma och hade ändå en bra föräldraförebild?– Vi är så nära så Hugo säger ibland att vi måste klippa navelsträngen. Men jag har något som är riktigt bakom mig. Jag har ett riktigt liv, jag har riktiga vänner, jag har en riktig sysselsättning, jag har riktiga värderingar. Det är ganska ytligt i bloggvärlden, man kanske målar upp någonting som man inte har. Men jag var 20 när jag började blogga, jag var relativt vuxen. Det är stor skillnad om du börjar blogga som 14-åring och säger typ vad som helst för att få läsare. Jag kom ju in och var cool bara.

MISSA INTE!

 

Hela intervjun kan du läsa i mama nr 2 som finns i butik nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + trådlösa in-ear hörlurar för 199 kr. Köp nu!