Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Oksana Wilhelmsson bor med sin familj i Dubai.Oksana Wilhelmsson bor med sin familj i Dubai.Oksana Wilhelmsson bor med sin familj i Dubai.
Oksana Wilhelmsson bor med sin familj i Dubai. Foto: Privat, Unsplash

Oksana Wilhelmsson om corona i Dubai: ”Väktare står och tar tempen på folk”

Hur påverkar corona svenska mammor ute i världen? mama har pratat med ett gäng kändismammor om hur vardagen förändrats där de bor. ”Vi känner oss supertrygga här i Dubai,” säger trebarnsmamman Oksana Wilhelmsson.

Oksana Wilhelmsson bor tillsammans med sin make, före detta fotbollsproffset ”Chippen”, och sina tre barn i Dubai.

Oksana Wilhelmsson

Ålder: 34.

Familj: Maken Christian Wilhelmsson, 40, och barnen Naomi, 9, Prince, 7, och Lennox, 5.

Bor: Dubai 

Gör: Hemmafru och egenföretagare inom kläddesign. 

Vad är den största skillnaden i din mammavardag till följd av corona?
– Det har blivit stor skillnad på vårt liv sen corona. Vi har hemskolning och barnen är hemma 24/7. Vi har total lockdown i Dubai och livet har ändrats på alla sätt. Men vi känner oss supertrygga här i Dubai. Det är stränga regler och människor följer dem. Det känns tryggt att veta att även om allt är upp och ner så är det för vår skull detta görs.

Vad oroar du dig mest över?  
– Jag är så klart orolig över att inte veta vad detta innebär och hur länge det ska hålla på. Jag oroar mig också över hur sommaren kommer bli, då min pappa blev svårt sjuk i februari och vi på grund av corona inte vet om vi kan träffa honom. 

”Det hjälper att ha egen strand och pool”

Hur reagerar dina barn på allt det här?
– Med tanke på att de har varit hemma dygnet runt i nästan två månader så är de helt fantastiska. Vi har verkligen blivit tajta och de förstår vad som händer och är väldigt hjälpsamma. Sedan måste jag ju säga att det hjälper att ha egen strand och pool, men de äter utan att klaga och hjälps åt med skolprojekt.

Vad pratar man om borta hos er just nu, relaterat till corona?
– Hur länge det ska hålla på, att man saknar vänner och familj. Vi är ju låsta här. Nu den här veckan öppnar de upp igen så man behöver inte söka tillstånd hos polisen för att handla, men det står väktare och tar tempen på folk och det är verkligen handsk- och munskyddspolicy. 

Oksana Wilhelmsson med Christian ”Chippen” Wilhemsson och barnen Naomi, 9, Prince, 7, och Lennox, 5.Oksana Wilhelmsson med Christian ”Chippen” Wilhemsson och barnen Naomi, 9, Prince, 7, och Lennox, 5.Oksana Wilhelmsson med Christian ”Chippen” Wilhemsson och barnen Naomi, 9, Prince, 7, och Lennox, 5.
Oksana Wilhelmsson med Christian ”Chippen” Wilhemsson och barnen Naomi, 9, Prince, 7, och Lennox, 5. Foto: Privat

Får du som svensk några kommentarer kring hur vi hanterar corona här i Sverige?
– Det är så svårt att säga vad jag tycker om Sverige med tanke på att det väl typ är det enda landet som är öppet. Men så klart tycker jag att Sverige har misslyckats att skydda de äldre. Jag tycker att det redan från början skulle ha varit besöksförbud inom äldrevården och att det skulle finnas skyddsutrustning. Sedan behövs även mer regler på gym och restauranger. Just nu lider ju många företag ändå på grund av rädslan så jag tycker att man skulle ha lockdown för att få ner smittan och sedan börja öppna upp.

”Jag tycker att Sverige också ska ha lockdown”

Har du känt att du har kunnat ”bidra” i krisen på något sätt?
– Jag har sett till att följa regler, försökt vara positiv. Jag menar, min pappa var riktigt dålig och jag kunde inte flyga hem för att träffa honom, så det var jobbigt men jag tänker att detta lockdown är för vår säkerhet. Och att vara positiv tror jag är ett bra sätt att bidra så att man tar sig igenom detta. 

Vad längtar du mest efter att göra när det är över?  
– Jag längtar efter att träffa min familj. Att finnas där för min pappa. Jag och Christian firar tio år som gifta nu i maj och vi skulle egentligen resa, men det får bli senare. När detta är över ska jag verkligen inte ta något för givet. Vi har ett superbra liv men det ska bli ännu bättre. 

Vad längtar dina barn mest efter?
– Att träffa mormor och morfar, sina kompisar, och ha playdates. De har varit så lugna än så länge, så jag ska skämma bort dem med något roligt när det är över! 

Här kan du läsa om fler kändismammor i världen, och deras syn på corona
Och här finns tips på saker du kan göra med barnen i karantän