Nya prylar och tjänster som underlättar vardagen för småbarnsföräldrar

Ibland önskade man att det fanns en app eller pryl som underlättade vardagen för oss med småttingar hemma. Nu vet vi att det finns! Här är några prylar och appar som har fångat vårt intresse.

1. iPad-skydd som även skyddar mot bakterier

När förkylningssäsongen är igång, speciellt under vabruari, vill man inget annat än skydda familjen från att åka på något virus. Enligt en undersökning från University of Oregon finns det runt 7 000 smittsamma bakterier på barns surfplattor(!). Därför lanserar tech21 Evo Play ett iPad skydd som tål att diskas i 60 grader. Evo Play håller även surfplattan säker då det klarar ett fall från två meter – hur bra som helst när barnen känner sig extra busiga. Evo Play finns tillgänglig via Tech21 för iPad Air 2, iPad mini, mini 2, mini 3 och mini 4.

2. Barnvaktshjälp från driftiga ungdomar

Har du någon gång känt att tiden inte räckt till när du ordnat ett barnkalas eller ibland behövt en barnvakt akut? Nu finns den digitala tjänsten Yepstr som förenar stressade hushåll med drivna ungdomar i ens närområde. Ungdomarna kan hjälpa till med alltifrån barnpassning och trädgårdsarbete till läxläsning och andra enklare jobb. Via appen kan man lägga ut uppdrag, boka intervjuer, chatta med ungdomar och sköta betalning.

3. Var snäll mot barnens känsliga hud

För den som är extra känslig och mån om miljön finns nu ett tvätt- och mjukmedel från Washologi by Viktoria. Ett tvättmedel med tillhörande mjukmedel för barn och vuxna med känslig hud, där produkterna är både biologiskt nedbrytbara och närproducerade.

[adSpace placement="manual"]

4. Språk-app för nyfikna föräldrar

Lingo studios har lanserat språkappen Mamborado. Via appen kan föräldrar skicka in frågor om exempelvis språkträning eller språkstörning och få personliga svar från Amelie Grape, legitimerad logoped. Frågorna hanteras anonymt och svar fås genom e-post. Om frågan är av allmänintresse så läggs svaret ut publikt men anonymiserat.

5. Böcker på abonnemang

Bonniers Bokklubbar lanserar BookBox Kids som är en box med nyutgivna barnböcker. Boxen innehåller två noga utvalda barnböcker, anpassade efter barnets ålder och släpps fyra gånger per år; till jul, vår, sommar och höst. Som kund kan du antingen köpa en box i taget eller teckna en helårsprenumeration. Boxarna är anpassade för fyra olika ålderskategorier och för att öka spänningen är titlarna som boxen innehåller hemliga.

6. Gratis musik-app för småbarn

Doreen Månsson, programledare och journalist, känd från bland annat Bolibompa, har nu tagit fram en gratis musikapp för småbarn. I Visor med Doreen kan ditt barn lära sig mer om instrument och musik, och även vad olika föremål heter på olika språk. Visor med Doreen funkar både på Android och iPhone.

7. Dagbok i appform

MAM Baby Diary är en app för de som vill dokumentera speciella ögonblick i sina barns liv och hålla koll på detaljer om barnets utveckling. I appen kan man skapa en personlig dagbok med ord och bild. Båda föräldrarna kan ladda ner appen och redigera barnets dagbok, samt välja att dela höjdpunkter med vänner och familj.

8. Ergonomisk bärsele

En bärsele underlättar många småbarnsföräldrars liv när de exempelvis lagar mat, städar eller handlar. Bärselen Omni från Najell funkar från nyfödd bebis till 3-åring och sitter ergonomiskt runt midja och höft, där den största tyngden hamnar på höften, istället för axlarna. Dessutom går den att bära på ryggen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + hudvårdskit från SENSAI för 199 kr. Köp nu!