Nya magiska posters från Mrs Mighetto – här är nya kollektionen

Det svenska inredningsföretaget Mrs Mighetto har redan trollbundit oss med sina söta figurer och magiska prints. Nu släpper de en ny kollektion posters – och vi vill ha alla!

The forgotten tivoli är Mrs Mighettos elfte kollektion sedan starten för snart tre år sedan. Förutom deras välkända posters har de nu även adderat fysiska produkter till sitt sortiment.

– Vi har sedan tidigare lanserat tapet men nu lanserar vi även tre olika motiv av Väggkompisar – Wallfriends – som är dubbelsidiga mobiler gjorda i papper, att hänga i tak, mot väggen eller i fönster. Till kollektionen kommer också en vimpel med figurer i papper och träkulor, berättar Anna Sylvan, som driver företaget tillsammans med Malin Mighetto.

Vad som utmärker Mrs Mighettos motiv är att alla deras karaktärer har egna historier, som små sagor i konstverken. Här får vi veta mer om några av karaktärerna ur nya kollektionen The forgotten tivoli.

Night carousel

"När natten knackar på tivolidörren vaknar den bortglömda karusellen. Små dekorativa lampor sprakar till och ger ifrån sig ett svagt varmt sken. En doft av rostade mandlar och varmt socker uppenbaras från ingenstans. På en angiven signal förvandlas ensliga gator till levande fest och tivolit får liv."

Mr William och Mr Bill

"Få personer har sett William stå still, han är snabb som en eldfluga och inte ens vinden hinner ikapp honom. William har ett stort garage fullt med fordon som han bygger med hela dagarna. Ena dagen bygger han en tidsmaskin, nästa dag en flygande cykel."

"Bill har vant sig vid att bo på ett bortglömt ställe. Uppdraget är viktigare än hans plats. Hans öde bestämdes långt före han föddes och kanske är det därför han aldrig ifrågasatt det. Hans gåva är att se in i en tänkbar framtid vilket gör honom till den bästa beslutsfattaren. Vännerna brukar skoja om att han kommer från en annan tid, och kanske är det precis vad han gör."

KÖP EXKLUSIVT PÅ MAMA: Föreviga din bebis ultraljud med en personlig födelsetavla – beställ här

Miss Penny

"Få personer skulle gissa att Penny har sådan skarptänkt humor och en näst intill obegränsad förmåga att analysera sin omgivning. Miss Penny har två viktiga attribut, sin tidtagarmanick och sina lockar. Hon blev utvald att styra över tivolit när lockarna en gång visade sig dirigera hennes inbyggda klocka."

[adSpace placement="manual"]

Miss Lola

"Lola är de små detaljernas mästare. När andra målar ut stora riktlinjer hittar hon de pusselbitar som saknas. Hennes tankar finner alltid nya banor. Lola lyfter egenskaper hos de som inte vågar ta samma självklara plats och ser små gester som skulle gå de flesta förbi. Hennes medmänsklighet får precis den kärlek som den förtjänar.

Miss Hanna

"Hanna är en överlevare. Hon har varit med om många livsfarliga äventyr och tränats till att kunna byta skepnad. Hon övade i många år för att behärska sin gåva och den här synnerliga kunskapen måste underhållas hela tiden. Men för att klara det måste man vara modig och det är Hanna."

Miss Astrid (Wallfriend)

"Astrid har den osynliga förmågan att skapa och sprida fantasi. Ju mer och ju högre hon gungar desto längre når hennes kraft. Inför Astrids ögon ser den flödande fantasin ut som stjärnor. Små glittrande stjärnor. Men alla kan inte se stjärnorna. Fantasin behövs och hjälper till att lära nya saker då de vanliga sinnena inte räcker till. Astrid vet att hon aldrig får sluta gunga för det behövs mycket fantasi för att framkalla magiska världar."

LÄS MER: Inspiration för mysiga barnrum – shoppingtips med rabatt för mamas läsare

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!