Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prins Oscar och mamma Victoria gav sig ut på miniexkursion med Världsnaturfonden WWFPrins Oscar och mamma Victoria gav sig ut på miniexkursion med Världsnaturfonden WWFPrins Oscar och mamma Victoria gav sig ut på miniexkursion med Världsnaturfonden WWF
Prins Oscar och mamma Victoria gav sig ut på miniexkursion med Världsnaturfonden WWF Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN / Kungahusets Instagram

Nya bilden på prins Oscar – på utflykt med håven

Prins Oscar bytte kostymen och koftorna mot shorts och T-shirt för att ge sig ut på en härlig miniexkursion med mamma och familjens hund Rio. Under eftermiddagen fick prinsen lära sig mer om hur djurlivet ser ut i närheten av hans skola Campus Manilla.

Prins Oscar fick en härlig start på förra veckan när han och kronprinsessan Victoria gav sig i väg på miniexkursion till Isbladskärret. Exkursionen anordnades av Världsnaturfonden WWF för att uppmärksamma biologiska mångfaldsdagen.

Isbladskärret ligger på Djurgården, en kort promenad från prinsens skola Campus Manilla. Syftet med den lilla utflykten var att uppmärksamma hur djurlivet ser ut just i stadsnära parker, både i vattnet och på land.

OscarOscarOscar
Oscar

Fågelskådning på schemat

Kungahuset har lagt ut några av miniexkursionens höjdpunkter på sitt Instagramkonto. Bland annat fick prinsen testa på fågelskådning med riktigt avancerade fågelskådarkikare.

Isbladskärret är ett viktigt tillhåll för många olika sorters fåglar. De senaste decennierna har området restaurerats och underhållits för att kunna fortsätta vara en unik fågellokal, alltså ett område som är anpassat för att fåglar ska trivas där. Bland annat finns en stor hägerkoloni i området.

Förutom att fågelskåda under utflykten fick prins Oscar bland annat leta fågel- och djurarter och testa på att utforska djurlivet i vattnet med hjälp av barnanpassad fiskehov.

LÄS MER: Här är ditt mammaliv, kronprinsessan Victoria!

LÄS MER: Oväntade detaljerna vid prinsessornas förlossningar