4 portionerDU BEHÖVER:2 dl sesamfrön300 g morot150 g sockerärter15 cm purjolök250 g broccoli3–4 vitlöksklyftor300 g äggnudlar2 msk neutral olja1½ dl ljus soja1½ msk sesamolja1½ dl sweet chili1½ msk sambal oelek4 msk färskpressad limesaftGÖR SÅ HÄR:Rosta sesamfröna under omrörning i en torr stekpanna. Skala och strimla morötterna riktigt tunt. Strimla sockerärtor och purjolök och dela broccolin i små bitar. Hacka vitlöken. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp oljan i en wokpanna eller i stor stekpanna och fräs vitlöken och grönsakerna hastigt. Tillsätt alla övriga ingredienser utom nudlar och sesamfrön och woka på het värme en kort stund. Tillsätt äggnudlarna, vänd runt allt. Tillsätt sesamfröna och smaka eventuellt av med salt och mer limesaft. Servera salladen varm eller kall.
Recept från boken "Till sommaren - mat för många" av Lisa Lemke.