Nu vill vi ha mer sex! Foto: Picasa 2.6

Nu vill vi ha mer sex!

Mer sex, ja tack! Det önskar sig mammorna i ­mamas färska undersökning om sexlivet.

Vad får dig att vilja ha sex?

”Efter en kväll i soffan när vi haft tid för varandra, pratat om allt mellan himmel och jord och haft tid att umgås utan måsten”

”Ingen stress i livet. Att barnen sover”

”Jag måste själv känna mig fin, fräsch, utvilad etc”

”När han HÖR vad jag säger och lyssnar på vad jag vill, när det gäller allt”

Känner du igen dig?

Här kommer lite mer fakta om vårt sexliv, baserat på frågor som ställdes till mamas läsarpanel. Undersökningen är baserad på 615 svar. Hela undersökningen finns publicerad i mama nr 6, 2010.

SIFFROR OM VÅRT SEXLIV

– Längden på förhållandet påverkar hur ofta vi har sex – hos dem som varit ihop i mer än 10 år har bara 14 procent sex flera gånger i veckan (däremot har de flesta, 65 procent, sex några gånger i månaden). Bland dem som hade varit ihop 1–3 år hade hela 58 procent sex flera gånger i veckan.

– 70 procent av enbarnsmammorna ville ha mer sex, medan 61 procent av fyrabarnsmammorna ville ha mer sex.

– Singelföräldrarna tycker det var ­svårare att ha sex när barnen blivit äldre än tre år, medan en majoritet – 60 procent – av de som är gifta eller sambos tycker att det blivit lättare.

– 23 procent av mammorna under 29 år vill ha sex oftare än sin partner. Motsvarande siffra för 30–39-åringarna är 10 procent.

– Att bägge vill lika mycket verkar ­vanligare ju kortare tid man varit ihop, det svarar 62 procent av dem som har 1–3-åriga förhållanden.
 

SÅ OFTA HAR VI SEX

Hur ofta har ni sex?
59 % har sex några gånger i månaden

20 % har sex flera gånger i veckan

14 % har sex några gånger om året

6 % minns inte senaste gången de hade sex

Bara 1 % har sex varje dag

Skulle du vilja ha mer sex?
49 % procent vill ha lite mer sex

14 % vill ha mycket mer sex

3 % vill ha mindre sex

34 % tycker att de har precis lagom mycket sex

NÅGRA SEX-NO-NO’S:

1. Ojämställt hemma. Gör du mest hemma – voilà trötthet och noll sexlust.

2. Besvikelse. Konstruktiva bråk av ”rensa luften”-karaktär kan främja lusten. Besvikelse däremot (över utebliven förståelse), är inget som ökar lusten – tvärtom.

3. Fantasilöshet. Glöm inte att sex är många saker. Om du tiden efter en förlossning inte är lika sugen på samlag – låt det vara. Lite mys skadar inte och ­behöver inte leda till sexvarenda gång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!