Nu har mammor fått en egen målarbok – med motiv på vardagskaos

Att färglägga målarböcker behöver verkligen inte bara vara något för barnen i familjen. Faktum är att det senaste året har målarböcker för vuxna exploderat. Nu har en härlig mamma, Kathy Shimmield, illustrerat en målarbok för morsor. Och motiven? Ja, det är rätt hög igenkänning om vi säger så. 😏

I målarboken "En dag i ett liv som mamma" har illustratören lyckats fånga vardagssituationer i föräldraskapet och kombinerat det med snygga mönster att färglägga.

En stor anledning till att målarböcker för vuxna har exploderat det senaste året har varit för deras nedstressande effekter. En del kallar det meditation att sitta en stund och färglägga redan färdigritade fält.

Kathy Shimmield fick idén till sin bok när hon tittade i en annan målarbok för vuxna.

– Min sarkastiska sida tänkte: Jag hade ju varit mer intresserad av den här om den hade lite humor... om den fick mig att skratta. Allra helst åt mig själv och mina egna erfarenheter, säger hon till Huffington Post.

Sedan var det igång. I boken hittar vi flera situationer från livet som förälder, som verkligen får oss att känna igen oss. En del är roliga, andra är bara vackra urdrag ur en vardag. Här är några exempel:

1. Att mata kidsen

Kathy Shimmield

När du själv kan bestämma vilken färg som kladdet ska vara, så kan du ju faktiskt få matkaoset att bli harmoniskt och matchande åtminstone ;)

2. Läxläsning med tweenie

Kathy Shimmield

"När ska jag ha användning för hur man räknar ut omkretsen på den cirkel?!" utbrast vi när vi gick i mellanstadiet. Well, när du ska lära ditt barn hur man gör så är det jättebra att kunna! ;)

3. Helgdisken

Kathy Shimmield

En STOR nackdel med lov och helger är insikten om hur många gånger en familj måste äta på ett dygn – och all disk det ger.

4. Drömmen vs. verklighet

Kathy Shimmield

Tänk om vi kunde äta RIKTIGT god mat ikväll? Nääedå, barnet vill ha pasta och köttfärsås – igen.

5. Godnattsagan

Kathy Shimmield

Vem somnar först? Mamma, så klart.

6. Önsketänkandet

Kathy Shimmield

Det vore väl ändå rimligt att få en extra arm per barn? Minst.

Blir du inspirerad att luta dig tillbaka med en härlig målarbok, massor av färgpennor, en kopp te och välförtjänt egentid i helgen? Det blir i alla fall vi!

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? Gör som över 17 000 andra och följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!